ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Διαδικαστικής φύσεως τα προβλήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Διαδικαστικής φύσεως είναι τα προβλήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος μετά την συνένωση των 4 ιδρυμάτων. Ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μπαντέκας ανέφερε πως τα μαθήματα γίνονται κανονικά και το μόνο που τους ανησυχεί είναι ο κορωνοϊός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το Διεθνές Πανεπιστήμιο προσπαθεί να βρει το βηματισμό του. Τον έχει βρει βέβαια αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερο διαδικαστικής φύσεως. Προσπαθούμε να τα λύσουμε. Ενώθηκαν τέσσερα ιδρύματα, δεν είναι τόσο εύκολο να ενώσεις προϋπολογισμούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους κλπ. Ακαδημαϊκά είμαστε πολύ καλά. Το ίδρυμα λειτουργεί από το Σεπτέμβριο με νέους φοιτητές. Φέτος θα περιμένουμε και τους καινούργιους φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο της Καβάλας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχουν οι φοιτητές, τα εργαστήρια, οι καθηγητές στις θέσεις τους, τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Ελπίζουμε να μην έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί προσπαθούμε να απομονώσουμε κάποια πράγματα στο ίδρυμα ώστε να πάρουμε μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου. Αυτό μας ανησυχεί σήμερα, όλα τα άλλα είναι υπό έλεγχο. Ευτυχώς δεν έχουμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχω αναλάβει ως αντιπρόεδρος οικονομικών υποθέσεων ολόκληρου του ιδρύματος, οπότε βλέπω τι γίνεται. Έχουμε χρήματα, απλά είναι οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν επειδή άλλαξε και η Διοικούσα, πρέπει να ενημερώσουμε τις τράπεζες, ποιοι θα είναι οι υπεύθυνοι, ώστε να αρχίσουν να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί μας και να αρχίσουμε να πληρώνουμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάποια έλλειψη χρημάτων, απλά είναι τα διαδικαστικά που απαιτούνται για να προχωρήσει το ίδρυμα σωστά.

Αν πάνε τα πράγματα καλά θα έχουμε ένα καλό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Καβάλα. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά μας θέματα, είναι και τα εξωτερικά. Αυτό τον καιρό η περιοχή μας έχει το πρόβλημα του Έβρου, έχουμε τον κορωνοϊό και αυτά που βιώνει όλος ο κόσμος και τα ιδρύματα είναι ευαίσθητα πάνω σ’ αυτό διότι έχουμε φοιτητές απ’ όλη τη χώρα. Τα παιδιά ταξιδεύουν και ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή είναι μεγάλος. Ελπίζουμε να μην έχουμε κρούσματα. Αλλά κάποια στιγμή όλοι μας θα έχουμε, έτσι όπως πηγαίνει η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *