Κύριο άρθροΥγεία

Διέκοψε τη λειτουργία της η Ρευματολογική Κλινική Καβάλας λόγω παραίτησης του γιατρού

Διέκοψε τη λειτουργία της η Ρευματολογική Κλινική Καβάλας καθώς παραιτήθηκε ο ρευματολόγος που τη λειτουργούσε. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κα Κατερίνα Πετράκη όφειλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός επίκουρου ρευματολόγου για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Η κα Πετράκη δήλωσε ότι «οι μικρές κλινικές, η ρευματολογική, η νευρολογική, είχαμε πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να κλείσουν, ούτε να συγχωνευθούν. Διότι αυτές δίνουν το στίγμα στο νοσοκομείο μας για την περιφερειακή του λειτουργία. Επιπλέον, εξυπηρετούν τόσους πολλούς ασθενείς, απ’ όλη την περιφέρεια και πέρα από την περιφέρεια. Η Ρευματολογική κλινική περιέθαλπε αρρώστους μέχρι και από το Κιλκίς. Εδώ και 4-5 χρόνια ο γιατρός της κλινικής έχει μείνει μόνος του, ο οποίος παρακαλούσε με κάθε τρόπο να προσληφθεί τουλάχιστον άλλος ένας για αν μπορεί να τον βοηθήσει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και εξωθήθηκε σε παραίτηση. Αυτήν τη στιγμή η Ρευματολογική δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει γιατρός».

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Και πρόσθεσε ότι «Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε κάνει πάλι ως σωματείο έγγραφο προς τη διοίκηση που ζητούσαμε άμεσα να προχωρήσει σε πρόσληψη. Ασφαλώς μονίμου γιατρού αλλά έστω και επικουρικού για να μην παραιτηθεί ο υπάρχων γιατρός. Γιατί από τότε μας είχε πει ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Δρομολογήθηκε μία κατάσταση αλλά από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Οι ασθενείς σήμερα κάνουν περιοδικές νοσηλείες και εγχύσεις φαρμάκων. Κάναμε μία επικοινωνία με το γιατρό ως σωματείο γιατί την προηγούμενη Παρασκευή ήρθαν άρρωστοι και ήταν απελπισμένοι, δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια επικοινωνία ως σωματείο με τον. Αθανασίου, τον διοικητή στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αθανασίου δέχεται και ο ασθενής πρέπει να μπει μέσα να νοσηλευτεί, να κάνει μια σταδιοποίηση της κατάστασής του και κατόπιν να γίνει η θεραπεία. Ελπίζουμε άμεσα να προχωρήσουν στην πρόσληψη ενός γιατρού και να μην κλείσει αυτή η κλινική. Υποτίθεται αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι που το κάναμε θέμα.

Αυτήν την Κλινική την έφτιαξε ο κ. Βλάμης, με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε, με πάρα πολύ κόπο. Είναι κρίμα να κλείσει. Απ’ όσο γνωρίζω έχει προκηρυχθεί θέση. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να έρθει προσωρινά ένας επικουρικός γιατρός ή γίνουν πιο εσπευσμένα από τότε οι διαδικασίες. Ο γιατρός είχε πει από τον Ιούλιο ότι θα φύγει τον Αύγουστο γιατί δεν άντεχε άλλο. Και πέρα από την Κλινική υπήρχαν και τα ιατρεία που επίσης είχαν πάρα πολύ κόσμο. Κι ο γιατρός κ. Σαρηκούδης ανεβοκατέβαινε 30 μέρες το μήνα, από τα εξωτερικά ιατρεία στους ορόφους με τους ασθενείς. Κι είναι κρίμα που χάνουμε έναν τέτοιο εξαιρετικό γιατρό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *