Κύριο άρθροΠολιτική

«Δεν συνδιοικώ το Δήμο Καβάλας, θα κάνω το πρόγραμμά μου για το οποίο με ψήφισαν οι Καβαλιώτες», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης με αφορμή το θέμα της ανάπλασης της Παναγίας

Το θέμα της καταψήφισης από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας του ευρωπαϊκού προγράμματος για έργα ανάπλασης στην Παναγία ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης χθες με δηλώσεις του θέλησε να κλείσει το θέμα καθώς το πρόγραμμα χάθηκε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η διαβούλευση δεν ήταν να καλέσουμε όλο τον κόσμο και να πούμε πώς σκεφτόμαστε να είναι η Παναγία. Κάποια πράγματα έχουν ειπωθεί εδώ καιρό άρα η κεντρική ιδέα το πώς θέλουμε την Παναγία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Η κεντρική ιδέα υπάρχει. Αυτό που έγινε είναι ότι το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να υποστηριχθεί από διάφορους φορείς. Δεν θα το έπαιρνε αμιγώς ο Δήμος  Καβάλας αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν επιχειρηματίες, φορείς, σύλλογοι. Και μάλιστα το πρόγραμμα ήταν η καινοτομία δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει και κάτι καινοτόμο. Είναι ο βασικός όρος για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Το πρόγραμμα αυτό έγινε γύρω στα μέσα Οκτωβρίου κι αποφασίσουμε ότι πρέπει αν το συζητήσουμε. Φωνάξαμε τους φορείς που υπάρχουν στην Παναγία. Σε κανένα πρόγραμμα μέχρι στιγμής, ό,τι έχει βγει στο ΕΣΠΑ όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και η κα Τσανάκα που τώρα κόπτεται, δεν φώναξε ποτέ την αντιπολίτευση να πει την άποψή της, παρ’ όλα αυτά ήταν ένα πρόγραμμα που δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η πολιτική βούληση για να γίνει. Ήταν ένα πρόγραμμα που γίνονται παρεμβάσεις άυλες και υλικές, σε τεχνικό επίπεδο, σε μελέτες. Υπήρχε ένα ποσό ίδιας συμμετοχής 400 χιλιάδες που με τους όρους που υπήρχαν μέσα θα μπορούσαν να κατέβουν στις 200 χιλιάδες».

ΚΛΙΜΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «όταν είδα πως ήταν το κλίμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  –διότι το θέμα ήταν να πληγεί ο δήμαρχος κι όχι αν ενημερώθηκαν ή όχι. Διότι όταν άρχισαν να λένε ότι θα φάμε λεφτά, θα μοιράσουμε λεφτά, όλα αυτά δείχνουν κακή πρόθεση. Προσπαθούσαν οι σύμβουλοι να τους εξηγήσουν τι είναι κι αυτοί ειρωνευόντουσαν. Δεν άφηναν να ολοκληρώσουμε την ενημέρωση. Το δικό μου σφάλμα είναι ότι όταν είδα τι γίνεται, έπρεπε  να αποσύρω το θέμα και να το φέρω την επόμενη για να τελειώνουμε.

Τέλος πάντων, το πρόγραμμα αυτό έχει χαθεί. Εγώ δεν συνδιοικώ το Δήμο Καβάλας. Θα κάνω το πρόγραμμά μου για το οποίο με ψήφισαν οι Καβαλιώτες. Θα υλοποιήσω το πρόγραμμά μου, θα βρω τα χρήματα που πρέπει για να γίνει κι από ‘κει και πέρα όποιος θέλει το ψηφίζει. Αλλά θα είναι υπόλογος απέναντι στους Καβαλιώτες το τι δεν γίνεται. Θα γίνεται και η ενημέρωση διότι έτσι πρέπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνδιοικώ. Κι όποιος έχει αντιρρήσεις στο πρόγραμμα ας το απορρίπτει. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Το σύστημα δένει τα χέρια των δημάρχων κι ευτυχώς αυτό που ψηφίστηκε από τη νέα κυβέρνηση τουλάχιστον τα νομικά πρόσωπα, αλλιώς θα ήμουν ένας δήμαρχος μαριονέτα. Κι ελπίζω αυτό το σύστημα θα αλλάξει».

Για τη Δημωφέλεια και την παραίτηση του προέδρου της   είπε ότι δεν υπάρχει καμία κρίση, όλα τα προβλήματα λύνονται. Η Δημωφέλεια θα πάρει το δρόμο που πρέπει να πάρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *