ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Δεν παραχωρείται το Ανθή Καραγιάννη ως έδρα του Νέστου Χρυσούπολης

Προβλήματα αντιμετωπίζει το γήπεδο του Νέστου Χρυσούπολης και η ομάδα ζητά να χρησιμοποιήσει για φέτος το γήπεδο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην Γ` Εθνική. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Γιώργος Φιλόσογλου.

Αρχικά ο κ. Φιλόσογλου τόνισε πως  «Το πρώτο στάδιο εργασιών στο Ανθή Καραγιάννη έχει ολοκληρωθεί. Τώρα έχουμε ένα αίτημα από το Νέστο και προσωπικά πρώτη φορά για το συγκεκριμένο θέμα από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκα από δημοσιογράφο. Προσωπικά άρα δεν ήξερα κάτι. Μετά δέχθηκα και ένα ακόμη τηλεφώνημα και τότε απάντησα ότι για να μπούμε σε μια διαδικασία αναζήτησης πρέπει να τεθεί ένα συγκεκριμένο αίτημα.

Διότι πρέπει να μας πουν για ποιο γήπεδο μιλάμε και πόσο καιρό. Δεν είναι απλά ένας αγώνας. Εγώ για να έχω και μια ολοκληρωμένη άποψη για να απαντήσω όταν έχω ένα ολοκληρωμένο αίτημα έκανα και μια επαφή με τον ΑΟΚ οι οποίοι προς τιμήν τους μου είπαν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα να εξυπηρετηθεί ο Νέστος.

Εμείς ως διοίκηση βέβαια δεν πρόκειται να δώσουμε το γήπεδο του Δήμου μας σε καμία ομάδα εκτός του Δήμου. Αν μιλάμε για ένα παιχνίδι θα το κάνουμε όπως κάναμε με το Κοκκινόχωμα δύο χρονιές. Αλλά να δώσουμε γήπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν το συζητάμε».

ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Άλλωστε και εμείς έχουμε πολλές ομάδες για προπονήσεις οπότε το πλάνο είναι απαιτητικό ενώ στο Καραγιάννη κάνουμε τόσες εργασίες για να το επαναφέρουμε και δεν θέλω να ρισκάρω κάθε φορά διπλές προπονήσεις και κάτι άλλο. Μιλάμε για επιβάρυνση βέβαια αλλά η πλευρά του Δήμου θα είναι αρνητικοί. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε αλλά δεν μπορούμε να σηκώνουμε το βάρος των αδυναμιών των άλλων Δήμων. Για έναν αγώνα καλά να εξυπηρετήσουμε.

Να δούμε το τίμημα αλλά γενικά και αόριστα δεν τίθεται θέμα για κανένα γήπεδο. Ούτε για Καρβάλη, ούτε για Αμυγδαλεώνα. Στην Καρβάλη δεν έχει πάει η επιτροπή αδειοδοτήσεων και αν δεν προλάβουμε μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουμε μια προσωρινή άδεια για να γίνουν αγώνες ερασιτεχνικοί ή γ κατηγορίας. Αλλά και εκεί έχουμε ομάδες που προπονούνται. Για μένα η καλύτερη λύση θα ήταν από την στιγμή που το Κοκκινόχωμα δεν παίζει και έχει ένα καλό γήπεδο να αποταθούν εκεί μια και στην Ξάνθη απαγορεύεται να πάνε εκεί. Για ένα παιχνίδι καλά αλλά όχι παραχώρηση. Και οι άνθρωποι του ΑΟΚ θέλουν να εξυπηρετήσουν αλλά ως εκεί».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Επίσης καλούμε τους συλλόγους και τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις κλειστές εγκαταστάσεις του Δήμου για να βγάλουμε μια άκρη. Εκεί έχουμε τα περισσότερα θέματα μια και είναι λίγα. Επίσης ο κανονισμός ολοκληρώθηκε και ίσως να άρεσε αφού δεν έχουμε πολλές παρατηρήσεις. Θα δούμε λοιπόν με ποιους όρους θα γίνουν οι παραχωρήσεις και πως θα γίνει και ο προγραμματισμός μια και οι ώρες δεν φτάνουν και οι χώροι δεν φτάνουν.

Βλέποντας ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών στα γυμναστήρια έχουμε ένα κίνητρο επιπλέον για να αυξηθούν και οι μετέχοντες και χρήστες των αθλητικών χώρων. Για αυτό και η Καβάλα πρέπει να αποκτήσει ένα ακόμη κλειστό χώρο. Η Δήμαρχος αποφάσισε να προχωρήσει, αναζητάμε χώρο και βέβαια δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Είναι μια περίπτωση που δεν πρέπει να βιαστούμε θα γίνει κάτι για μια ζωή και πρέπει να γίνει προσεκτικά».

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Και τέλος θα μιλήσω για την συντήρηση των εξοπλισμών που βρίσκονται εκτός αθλητικών χώρων. Τα γήπεδα προσπαθούμε να τα έχουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τηρουμένων των αναλογιών. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι στις μπασκέτες της Καλαμίτσας έχει ξεπερασθεί κάθε όριο. Δεν είναι μόνο το κόστος της συντήρησης και της αποκατάστασης, δεν είναι μόνο το χάσιμο των εργατοωρών είναι και το ηθικό κομμάτι. Βέβαια δεν τα παρατάμε, θα δούμε και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ως μέτρο πρόληψης και καταστολής μια και ο κανονισμός που θα ψηφισθεί στο επόμενο Δ.Σ. αλλά πρέπει να δούμε την καταστολή και τι άλλο να γίνει. Παίζουν ενήλικες μεγάλοι, εύσωμοι και προσέχουν ως κόρη οφθαλμού. Υπάρχουν και έφηβοι με ορμές που σπάζουν τα πάντα και τα αλλάζουμε εμείς,  αλλά ως πότε;».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *