ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Αυξάνει  συνεχώς το τουριστικό ρεύμα και ενισχύεται από νέες αγορές» αποτιμά ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Προωθητική καμπάνια ξεκινά η Περιφέρεια ΑΜΘ στην αγορά της Ρωσίας όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη «Είναι γεγονός πως είμαστε προσηλωμένοι στον τελικό στόχο της Περιφέρειας μας, όπου ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής και της πολιτικής μας γενικότερα και  εκτιμώντας ότι για να έχουμε περισσότερα οφέλη από τον τουρισμό, μια από τις προϋποθέσεις είναι ότι πρέπει να έχουμε άνοιγμα και σε άλλες αγορές, για αυτό τον λόγο μένουμε προσηλωμένοι στις πιστές μας βαλκανικές χώρες από όπου έχουμε χιλιάδες τουρίστες αλλά προσπαθούμε και για άλλα

Για εμάς παραμένει η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία στο στόχαστρο μας, ενώ παράλληλα ανοίγουμε πόρτες και στην Ρωσία. Μια μεγάλη χώρα, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται οικονομικά και που έδιδε τουρίστες στην Περιφέρεια μας αλλά όχι στην Καβάλα και στην Θάσο. Οι Ρώσοι πήγαιναν εκτός από την Τουρκία και στην Χαλκιδική, φυσικά στα νησιά και στην Κρήτη αλλά δεν ερχόταν στην περιοχή μας. Έτσι έγιναν κάποιες συντονισμένες ενέργειες οι οποίες κορυφώνονται και αφορούν και στο 2017 αλλά και στο 2018 προκειμένου μέσα από αυτές τις προωθητικές καμπάνιες να προβάλλουμε την Περιφέρεια μας σε μεγάλα τουριστικά γραφεία, σε μεγάλα ταξιδιωτικά συγκροτήματα, σε μεγάλα κέντρα και σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την περιοχή μας».

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Και όλα αυτά την ώρα που έχουν ξεκινήσει ήδη τα δρομολόγια απευθείας μάλιστα από την Ρωσία για την Καβάλα.. Δεν είναι  τυχαίο άλλωστε πως το μήνα Ιούνιο το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»  είχε  μια αύξηση της κίνησης του  της τάξεως του 38%. Είχαμε 22400 αφίξεις τον Ιούνιο όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσυ οι αφίξεις ήταν της τάξεως των 16.000. Άρα εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως έχουμε Ρώσους και Λευκορώσους τουρίστες κοντά μας. Μέσα σε ένα μήνα έχουμε 2000 Λευκορώσους και παράλληλα έχουμε 7500 Γερμανούς μόνο για τον Ιούνιο. Άρα το άνοιγμα στις αγορές αυτές συμβάλλει όχι μόνο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και γενικότερα στην αύξηση της τουριστικής μας κίνησης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *