Κύριο άρθροΠολιτική

Αντίθετος ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τούνελ αποστράγγισης υδάτων από τα τενάγη στη θάλασσα

Τούνελ προβλέπεται να κατασκευαστεί από τα Τενάγη Φιλίππων έως τον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας για την αποστράγγισή τους. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο τα ύδατα αυτά δεν μπορούν να καταλήξουν χωρίς επεξεργασία στην θάλασσα, ενώ ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος.

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «εκπονείται μία μελέτη από το αρμόδιο υπουργείο. Η μελέτη εκπονείται από ιδιωτικά γραφεία, είναι το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ. Η μελέτη αυτή για να μπορέσει να εκπονηθεί, είχαμε κάνει με τον μακαρίτη τον Γιώργο Παυλίδη, πολλές προσπάθειες. Είναι μία ακριβή μελέτη η οποία ξεκίνησε στη βάση μιας παλαιότερης που έλεγε κάτι τέτοιο: να ρίξουμε τα νερά στη θάλασσα. Αυτό, βέβαια, υπάρχει γραπτή επιστολή του τότε Περιφερειάρχη και δική μου που λέει ότι δεν συμφωνούμε, δεν θα συμφωνήσουμε, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Παρ’ όλα αυτά και οι μελετητές που ήρθαν εδώ το συζητήσαμε. Τους εξήγησα τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί να γίνει στην πράξη. Το θέμα δεν είναι μόνο να ρίξουμε ή να μην ρίξουμε νερά στη θάλασσα. Το θέμα είναι ότι τα νεαρά αυτά με βάση τον κανονισμό, η διαχείρισή τους πρέπει να είναι διαφορετική. Τα νερά αυτά πρέπει να περάσουν από βιολογικό ή οτιδήποτε άλλο. Αυτά τα νερά εμείς τα χρειαζόμαστε γιατί όπως στα τενάγη που υποφέρουν από πλημμύρες αλλά και από λειψυδρία κάποια εποχή. Είναι κάτι το οποίο εγώ δεν θα συμφωνήσω ποτέ και παρ’ όλα αυτά το βλέπω σαν ενδεχόμενο να συζητιέται και ανησυχώ. Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να προχωρήσει.

Αυτό είναι μία πρόταση. Μία μελέτη. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και στην πορεία θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως εγώ την αντίθεσή μου την έχω γνωστοποιήσει, την έχω υπογράψει εδώ και 3-4 χρόνια με σφραγίδα και υπογραφή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *