ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αναγκαία ήταν η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου από τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στο 20ο Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με την πρόεδρο της «Αλληλεγγύη» Ευαγγελία Δρακονάκη

Αναγκαία ήταν η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου από τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στο 20ο Δημοτικό Σχολείο για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών του.  Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε ότι οι χώροι που διαμορφώθηκαν για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου είναι ιδανικοί.

Σύμφωνα με την ίδια «Υπήρχε προ μηνών μια αλληλογραφία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Δήμο Καβάλας, κατόπιν σχετικού εγγράφου που είχε αποστείλει η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, εκεί όπου διαπίστωνε ότι οι δυσκολίες λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου είναι πολλές.

Δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς τα παιδάκια που φοιτούν εκεί και μιλάμε ότι τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου ήταν πολλά. Από την άλλη μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στο 20ο δημοτικό σχολείο στο Περιγιάλι.

Μάλιστα πέρσι το σχολείο έφτασε να λειτουργεί ως 4θεσιο και όλα αυτά σε ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα. Ένα κτήριο που έχει  και υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά για τα αναπηρικά αμαξίδια.

Για αυτό και θεωρήθηκε σωστό και εύλογο εκεί να μετεσταγασθεί το ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και να συστεγασθεί με το 20 Δ.Σ.

Μάλιστα το εν λόγω σχολείο επειδή μειώθηκαν και άλλο τα παιδιά υποβιβάσθηκε σε 3θεσιο ενώ από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, εκ των έσω δηλαδή, έγιναν κάποιες εργασίες έτσι ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο εκείνο περιβάλλον για τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο. Φτιάξαμε για παράδειγμα ράμπες, τουαλέτες ΑμΕΑ, κάποια χωρίσματα σε κάποιες αίθουσες».

ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ

Η κ. Δρακονάκη πρόσθεσε ότι «Η διευθύντρια του σχολείου άλλωστε μας ενημέρωσε ότι αυτό που χρειάζεται στο σχολείο είναι χώροι πολλοί και ας είναι και μικροί έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται εργασίες εργοθεραπείας και ό,τι άλλο, κάθε άλλη ειδικότητα επιστημόνων που έρχεται σε επαφή με κάθε παιδάκι.

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια μιας αγαστής συνεργασίας που είχαμε με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Μπαντίκο και τη διευθύντρια του σχολείου, δρομολογήσαμε μέσα στο καλοκαίρι εργασίες. Και πραγματικά έγινε ένας αγώνας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια διαμόρφωση των ιδανικών συνθηκών για το σχολείο.

Ας μην ξεχάσουμε και την Υπηρεσία Καθαριότητας η οποία φρόντισε για την μεταφορά των αντικειμένων από τη μια σχολική μονάδα στην άλλη. Και όλα αυτά βέβαια σε συνέχεια γραπτών μηνυμάτων και αιτημάτων από τους αρμοδίους».

 

Η ίδια όμως επεσήμανε ότι το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Καβάλας  «με έκπληξε μάθαμε ότι κάποιοι γονείς και κάποιοι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου δεν ήθελαν αυτή τη μετεστέγαση. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ειπώθηκε αυτό το πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί έχουν έναν προϊστάμενο και ο προϊστάμενος αυτός είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο κ. Μπαντίκος και από εκεί και πέρα κρίνονται ποια κτήρια είναι εφικτό να φιλοξενήσουν το ειδικό σχολείο και ποια ΟΧΙ.

Εμείς είμαστε ως διοίκηση υπέρμαχοι της συνύπαρξης και της συστέγασης του 20ου σχολείου με το ειδικό σχολείο. Άλλωστε είμαστε σε καθημερινή βάση σε επαφή με τη διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου για τις τελευταίες πινελιές.

Τώρα για παράδειγμα προέκυψε η οριοθέτηση της αυλής η οποία θα γίνει μόλις έρθει ο εξοπλισμός που έχουμε παραγγείλει.

Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε με ασφάλεια την έξοδο των παιδιών του Ειδικού Σχολείου στην αυλή».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Τώρα για το 20ο Δημοτικό Σχολείο  την απόφαση πλέον την έχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η οποία και θα αποφασίσει αν θα αυξηθεί ή θα μικρύνει η εμβέλεια του Δημοτικού Σχολείου  της Αγίας Βαρβάρας έτσι ώστε να μην δέχεται παιδιά που δεν αφορούν σε εκείνη την περιοχή και να πηγαίνουν τα παιδιά στο 20ο Δημοτικό Σχολείο  ώστε να μετατραπεί και πάλι σε 4θεσιο, 5θεσιο και μακάρι και παραπάνω.

Αυτό είναι ένα θέμα και πρέπει να ξανατονίσουμε ότι δεν είναι θέμα δικό μας αλλά της πρωτοβάθμιας που θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *