Κύριο άρθροΠολιτική

Αναβλήθηκε ο διορισμός των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας

Αναβλήθηκε ο διορισμός των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Πεφάνη υπάρχουν κάποια νομικά κενά που μένει να ξεπεραστούν.

Ο κ. Πεφάνης είπε ότι «επειδή ο Νόμος είναι λίγο γενικόλογος και ασταθής, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να αναβάλουμε το θέμα περιμένοντας μία ερμηνευτική διάταξη, ίσως από το υπουργείο κι αν δεν υπάρξει αυτή να προηγηθεί η διαβούλευση του δημάρχου με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων έτσι ώστε να έχουμε μία πιο συναινετική απόφαση σχετικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα συμβούλια των Νομικών Προσώπων. Αυτό πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε γιατί αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αποφάσεις σοβαρές που πρέπει να ληφθούν για τη λειτουργία των νομικών προσώπων και όλα έχουν σταματήσει. Υπάρχει όχι μια παύση εργασιών αλλά διαδικασιών. Είναι επείγον να παρθούν οι αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν. Όπως και να ‘χει, μέσα στις επόμενες μέρες, σήμερα- αύριο, θα ξεκαθαρίσει το θέμα και δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία. Βέβαια, η αμφιβολία είναι στο πώς ερμηνεύει ο καθένας το Νόμο. Η λογική λέει ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα αμφισβήτησης, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά νομικά κενά. Γι’ αυτό και εμείς και ο δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να αναβάλλει το θέμα έτσι ώστε να δώσουμε χρόνο και στις υπόλοιπες παρατάξεις να το δουν με διαφορετική οπτική.

Φιλοδοξούμε την Δευτέρα να γίνει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν αυτές οι αποφάσεις. Βέβαια ο χρόνος πιέζει και θα δούμε σήμερα και αύριο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *