ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Έτοιμη η ΠΝΟΗ να προσφέρει και πάλι εν όψει των εορτών του Πάσχα» δηλώνει η  Πρόεδρος της  Ιωάννα Χατζυβαρύτη

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη Πέμπτη χωρίς όμως την στήριξη του προγράμματος «Στηρίζω». Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΝΟΗ» κ. Χατζηβαρύτη έκανε σχετικές δηλώσεις, όταν το «Στηρίζω» κράτησε  4 ολόκληρα χρόνια.

Όπως τόνισε αρχικά «Θα επαναλειτουργήσει αυτήν την  εβδομάδα το Κοινωνικό Παντοπωλείο προκειμένου να μοιράσει τρόφιμα για την γιορτή του Πάσχα. Ο Δήμος Καβάλας εξασφάλισε εθελοντές για τη διανομή, η οποία θα γίνει στους 300 δικαιούχους του προγράμματος «Στηρίζω» το οποίο ολοκληρώθηκε. Ύστερα από 3,5 χρόνια επομένως, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εκτός προγράμματος».

Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ κ.  Ιωάννα Χατζηβαρύτη, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παραδόθηκαν στη νέα υπεύθυνη του Δήμου Καβάλας Αντιδήμαρχο κ. Φρατζεσκάκη οι κατάλογοι των δικαιούχων προκειμένου να ειδοποιηθούν για τη διανομή των τροφίμων.  Η κ. Χατζηβαρύτη τόνισε πως «Εμείς δώσαμε τους παλιούς καταλόγους μια και δεν έγιναν φέτος νέες αιτήσεις. Έτσι στις 6 Απριλίου ο κόσμος βάσει των παλαιών καταλόγων και αφού θα έχουν δεχθεί το τηλεφώνημα θα πάει στο Στρατόπεδο Κωτσάλου για να πάρει αυτό που θέλει να πάρει  ως βοήθημα. Εμείς ως ΠΝΟΗ είμαστε πάντα στη διάθεση αυτών που χρειάζονται κάτι  και φυσικά και στη διάθεση του Δήμου Καβάλας μια και η ΠΝΟΗ έχει την τεχνογνωσία για να στηρίξει αυτό το θέμα.

Η ΠΝΟΗ δήλωσε τη διαθεσιμότητά της ώστε να κυλήσει ομαλά η μεταβατική περίοδος μετά τη λήξη του «Στηρίζω». Ο σύλλογος από την πλευρά του προετοιμάζεται ώστε την επόμενη Παρασκευή να χορηγήσει με τα μηνιαία τρόφιμα τις περίπου εκατό οικογένειες που υποστηρίζει, διαδικασία που επαναλαμβάνεται τα τελευταία επτά χρόνια. Ασχέτως με την ολοκλήρωση του «Στηρίζω» η ΠΝΟΗ συνεχίζει να διαθέτει την αυτοτέλειά της και να υλοποιεί τις δράσεις της από το 2001 όταν και ιδρύθηκε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι κάνουμε. Η ΠΝΟΗ δεν χάνει την αυτοτέλεια της. Έχει τη δική της ταυτότητα, τη δική της πορεία και συνεχίζει έστω και τώρα που η Πρόνοια πέρασε στα Κέντρα Κοινότητας.

Μπορεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο να λειτουργούσε και πριν την έναρξη του «Στηρίζω», παρόλα αυτά στο πλαίσιο του προγράμματος εξασφαλίσθηκε καλή υποδομή κι επεξεργασία – επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων. Εντάχθηκαν  όλα σε μια ηλεκτρονική δομή. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έκαναν επικαιροποίηση όλων των στοιχείων και μπήκε μια ωραία τάξη σε όλα τα δεδομένα αυτά».

ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ..

Ακολούθως ανέφερε ότι  «Ο Δήμος Καβάλας  μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ προμηθεύει με τρόφιμα τους δικαιούχους από τις αποθήκες στο στρατόπεδο Κωτσάλου. Απλά δεν ξέρω τι άλλο θα  κάνει ο Δήμος. Ο Δήμος Καβάλας εξάλλου με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ μπορεί με την υποδομή του να κάνει και τη διανομή. Εν μέρει τώρα η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέσα από τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Αγοράς βοήθησε εν μέρει μια και έρχονταν με τον τρόπο αυτό περισσότερες χορηγίες από την άλλη όμως είχαμε θέμα με τους επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς. Λόγω κρίσης γενικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και υπήρχε ένα βαρύ κλίμα όταν δίδαμε τρόφιμα. Για αυτό η καλύτερη λύση είναι στο Στρατόπεδο Κωτσάλου».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Σάββατο 8 Απριλίου η ΠΝΟΗ τέλος  θα πραγματοποιήσει στο Εμπορικό Κέντρο το πασχαλινό της bazaar όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες του καλλιτεχνικού τμήματος της ΠΝΟΗΣ. Επίσης, το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται και να αγοράζει το νέο βιβλίο του Λευτέρη Κελβερίδη, ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει βοηθήσει την ΠΝΟΗ, με τα έσοδα να ενισχύουν τις δράσεις του συλλόγου. «Ο κ. Κελβερίδης είναι ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος και μας έχει στηρίξει εδώ και πολύ καιρό. Μας έδωσε τρόφιμα και τώρα έχοντας μας στο νου του, μας δίδει πάντα αυτό που μπορεί προς όφελος της ΠΝΟΗΣ» κατέληξε η κ. Χατζηβαρύτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *