Κύριο άρθροΥγεία

Έκκληση απευθύνει η Διεύθυνση Υγείας προς τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών

Έκκληση απευθύνει η Διεύθυνση Υγείας προς τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους κατά της ιλαρά. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να μην εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους απέναντι σε μία νόσο τρομερά επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Κάνουμε βήματα πίσω. Όταν άλλες χώρες μιλούν για εκρίζωση της ιλαράς, όπως οι ΗΠΑ για παράδειγμα, όταν εμείς ως χώρα, είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και είχαμε εξαφανίσει σχεδόν τέτοιες ασθένειες, τις οποίες μάλιστα τις βλέπαμε σε ειδικούς πληθυσμούς, όπως του ΡΟΜΑ, τώρα τις βλέπουμε να επανεμφανίζονται.

Και ναι μεν κάποιοι γονείς μπορούν να σκεφτούν ότι κολλούσαν απλά τώρα όμως υπάρχει κίνδυνος πια για την ίδια την υγεία του παιδιού. Από την στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο είναι άδικο να ρισκάρουμε την υγεία του παιδιού μας να πάθει εγκεφαλίτιδα ή κάτι άλλο, επειδή δεν κάνει το εμβόλιο.

Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο δεν ξέρω που βασίζεται. Ίσως στο ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η ασθένεια, οπότε όλοι νόμιζαν ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοιο εμβόλιο»

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ

Διευκρίνισε δε ότι «Μα δεν υπήρχε η ασθένεια επειδή όλοι εμβολιαζόμασταν. Αν σταματήσουμε όμως τότε θα αρχίσει να γίνει η επιδημία αισθητή και θα έχουμε και θύματα. Και αυτά δεν τα λέω για να φοβίσω τον κόσμο.

Δείτε η ιλαρά σε κάποιες χώρες έχει χιλιάδες θύματα. Για παράδειγμα στην Αφρική γίνεται πανικός. Δεν είναι απλό το ζήτημα, δεν είναι έτσι απλά μια ασθένεια.

Θεωρώ ότι οι γονείς αφενός δεν βλέπουν την ασθένεια, αλλά αν σταματήσει ο εμβολιασμός θα ξαναέρθει η ασθένεια και αφετέρου έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από άλλα εμβόλια όπως αυτό της γρίπης.

Τα εμβόλια είναι ακίνδυνα. Δεν προκαλούν κάτι. Γίνονται εκατομμύρια δόσεις κάθε χρόνο. Μιλάμε για ελάχιστα και μηδαμινά αρνητικά συμπτώματα από ένα εμβόλιο. Ωστόσο κάποιοι γιατροί με τις θέσεις που παίρνουν δημιουργούν πρόβλημα.

Θα το πω απλά. Αν 100 γιατροί πουν ότι πρέπει να κάνουμε εμβόλιο και ένας μόνο πει ότι δεν πρέπει ο κόσμος θα ακούσει αυτόν τον έναν.

Και δεν μιλάμε για κάτι που ειπώθηκε από όργανο θεσμοθετημένο, από φορέα που έψαξε. Θα ακούσουν έναν οιοδήποτε επιστήμονα που θα πει ότι υπάρχει κίνδυνος.

Ο κόσμος πρέπει να ακούει τις επίσημες θέσεις και τους επίσημους φορείς και όχι το ίντερνετ. Το ίντερνετ έχει πληθώρα πληροφοριών όχι όμως αξιόπιστες. Δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τους επίσημους φορείς και να ακούμε κάποιον που μίλησε στο facebook».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *