Σημαντικές θεωρούν τις Ευρωεκλογές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας


‘Όπως ήταν προγραμματισμένο, κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες  οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας κ. Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος τοποθετήθηκε αρχικά, υπογράμμισε ότι  ”Το 2015 αναλάβαμε μια χώρα κατεστραμμένη και φορτωθήκαμε ένα τρίτο μνημόνιο. Προτεραιότητά μας ήταν η στήριξη της κοινωνίας και τεσσεράμιση χρόνια μετά είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εκτός μνημονίων. Ενισχύουμε τους κοινωνικά αδύναμους που ήταν τα θύματα των μνημονίων. Στην Π.Ε. Καβάλας δόθηκαν συνολικά 356 εκατομμύρια ευρώ για έργα και παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί”.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι τριπλές εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν ιστορικό σταθμό για την πορεία της χώρας.

”Οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερο βάρος, καθώς έχουν να κάνουν με το ποια Ευρώπη θέλουμε. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές κι ο λαός θα αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Από την πλευρά μας έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, όμως οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο. Οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τη βαρβαρότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε ειδικότερα σε θέματα παιδείας στην Π.Ε. Καβάλας, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά και μάλιστα αθόρυβα, τα οποία αλλάζουν το τοπίο. Ενδεικτικά μίλησε για την ίδρυση ειδικού γυμνασίου – λυκείου, τον διαχωρισμό περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών, το ΕΠΑ.Λ. Θάσου και φυσικά τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που όπως είπε αλλάζει τα ακαδημαϊκά δεδομένα στη χώρα, δίνοντας νέα προοπτική στην τοπική κοινωνία.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από την πλευρά του ο Κώστας Μορφίδης αναφέρθηκε αρχικά στον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πλατεία Καπνεργάτη, υπογραμμίζοντας ότι ”αυτοί που το έκαναν ζήλεψαν τη δόξα του Βορίδη με τα τσεκούρια”. Συμπλήρωσε δε για το χτύπημα που έγινε και στο προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στον δημοτικό κήπο, ότι κάποιοι μετατρέπουν με την ενέργεια αυτή από θύτη σε θύμα.

Ακολούθως τοποθετήθηκε για την τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα αυτά τα χρόνια βόηθησαν όσους δημάρχους τους το ζήτησαν, χωρίς διακρίσεις και συμπλήρωσε πως όπου υπήρχε ετοιμότητα αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα καταπληκτικό εργαλείο, όπως είναι το ”ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”. Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη στο πρόσωπο των παρατάξεων του Άρη Βέρρου (Καβάλα), Δημήτρη Θεοδωρίδη (Θάσο) και του Κώστα Κατσιμίγα (περιφέρεια) από το κόμμα, όπως και στη στήριξη που δίνουν, χωρίς δεσμεύσεις, όπως υπογράμμισε, σε Βασίλη Ξουλόγη (Παγγαίο) και Βαγγέλη Τσομπανόπουλο (Νέστο).

”Με όλες αυτές τις δυνάμεις μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο. Το έχουμε ανάγκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τέλος, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Παπαφιλίππου, αφού καταδίκασε με τη σειρά του τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν μετά από μια τετραετία να βγει η χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα με την κοινωνία όρθια, κάτι που επετεύχθη παρά το ότι η κοινωνία ”μάτωσε”.

Μίλησε για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στα σχολικά γεύματα κλπ.

”Λάβαμε μέτρα για την αντιμετώπιση των αδικιών και ήμασταν συνεπείς. Από το 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια με πεντακάθαρη έξοδο και μέτρα ελάφρυνσης για πολλούς. Αποκαταστήσαμε τα εργασιακά δικαιώματα, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο, μειώσαμε 10% μεσοσταθμικά τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. (2019-2020), μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές, καταργήσαμε τον φόρο στο κρασί, καθιερώσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο, μειώσαμε Φ.Π.Α. στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, δώσαμε 13η σύνταξη. Το εισόδημα των συμπολιτών μας θα ενισχυθεί σημαντικά”, ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *