Βία Stop και οι πρωτοβουλίες της Καβάλας που επιβραβεύτηκαν


Ως γνωστό, σε διεθνές συνέδριο του Ο.Η.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο, βρέθηκαν στελέχη του Βία Stop Καβάλας, με αντικείμενο το καθεστώς των γυναικών στον Ο.Η.Ε.

»Είναι ένα ετήσιο γεγονός σε επίπεδο συγκέντρωσης εθνών εξειδικευμένων φορέων και επιστημονικών ομάδων. Μετείχαμε εκεί ως Βία Stop Καβάλας, αλλά και ως Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το συνέδριο έγινε 8 με 22 Μαρτίου και παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τα ζητήματα των γυναικών παγκοσμίως», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες  η Σεβαστή Χατζηφωτίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας στο τμήμα κοινωνικής διοίκησης και πολιτικής επιστήμης του Δ.Π.Θ. και πρόεδρος του Βία Stop Καβάλας.

ΘΕΜΑΤΑ

»Εμείς μετείχαμε σε δυο από τα έξι πάνελ, όπου κάναμε τρεις παρουσιάσεις. Η πρώτη αφορούσε το πρόγραμμα των σχολείων που εφαρμόζουμε στην περιοχή μας και τα θέματα για την προώθηση των κοριτσιών μέσα από παρεμβάσεις της επιστημονικής μας ομάδας, το δεύτερο αφορούσε την ασφάλεια των γυναικών, όπως αυτή αντιμετωπίζεται σε περιπτώσεις θυματοποίησης των γυναικών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και η τρίτη αφορούσε το νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα και τη θέση των κοινωνικών υπηρεσιών μέσα σε αυτό.

Απαντήσαμε σε ερωτήσεις του κοινού που βρήκε ενδιαφέροντα και τα τρία θέματά μας και μάλιστα  κρίθηκαν ως πρωτοποριακά πολλά από αυτά. Είχαμε πολύ καλές επικοινωνίες, συνάψαμε σχέσεις και ανταλλάξαμε τις επαγγελματικές μας κάρτες με εξειδικευμένα άτομα άλλων χωρών, άτομα που θέλουν να μας επισκεφθούν και να δουν το πρόγραμμα εν δράσει. Δώσαμε έμφαση στο κομμάτι των διεπιστημονικών συνεργασιών και της εναρμονισμένης κοινοτικής παρέμβασης που είναι το κύριο μοντέλο που χρησιμοποιούμε στο Βία Stop, αλλά και στο Δ.Π.Θ.»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΛ

»Ήμασταν ο μόνος φορέας από την Ελλάδα και στο ελληνικό πάνελ εκτός από εμάς ήταν η υφυπουργός Εσωτερικών η  κ. Χρυσοβελώνη, η εισαγγελέας του Α. Πάγου Ξένη Δημητρίου, η πρέσβειρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. Μαρία Θεοφίλη και Καλλιόπη Μεγγίρου υπεύθυνη της δομής του Ο.Η.Ε. για τις γυναίκες», ανέφερε από την μεριά της στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η Ελένη Φώτου, υποψήφια διδάκτωρ και ψυχολόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *