«Ό,τι και να ψηφιστεί, το ζητούμενο είναι η εφαρμογή» δηλώνει για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε ισχύ τέθηκε ο νέος αντικαπνιστικός νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, στις επιχειρήσεις εστίασης, στα καφέ κλπ. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όπως δήλωσε και ο Διευθυντής της κ. Χρήστος Παπαδόπουλος που εξήγησε τι ισχύει πλέον.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ό,τι και να ψηφιστεί, το ζητούμενο είναι η εφαρμογή. Έχουμε δει νομοσχέδια να ψηφίζονται και να μένουν στα χαρτιά. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε πώς θα το εφαρμόσουμε. Δεν έχει μεγάλες διαφορές ο νόμος με τον προηγούμενο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνει καθολική εφαρμογή του νόμου σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και να υπάρξει και συνέχεια. Αν το κάνουμε αυτό θα είναι πολύ εύκολο με τον αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος είναι όπως ο προηγούμενος. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα μείνουμε πάλι να συζητάμε ότι δεν τον εφαρμόσουμε.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή και αυτό που θα κάνουμε άλλη μία φορά, να ενημερώσουμε ξανά τον κόσμο, αν και ήδη τα ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση.

Είναι ευκαιρία, αφού υπάρχει πολιτική βούληση, να γίνει ένας συντονισμός και να εφαρμοστεί ο νόμος. Αν χάσουμε κι αυτό το στοίχημα νομίζω ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει ποτέ να τον εφαρμόσει. Πρέπει τώρα να το κάνουμε. Στην Καβάλα, η Διεύθυνση Υγείας στην οποία προΐσταμαι, έχει δείξει από τον πρώτο νόμο, του 2010, ότι είχαμε την πρόθεση, προσπαθήσαμε πολύ να τον εφαρμόσουμε. Γιατί είναι θέμα προστασίας της υγείας. Ελπίζω τώρα με τον συντονισμό όλων να το καταφέρουμε».

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Όσο για τους καπνιστές, έχουν δικαίωμα να καπνίσουν, είναι απόλυτα σεβαστό. Δεν έχουν δικαίωμα όμως να ενοχλούν τον άλλον. Αν ήταν μία συνήθεια, π.χ.  το να πίνουν αλκοόλ, δεν ενοχλούν τον διπλανό. Όταν καπνίζουν όμως, τον καπνό τον αναπνέει ο δίπλα και ο παθητικό καπνιστής έχει τις ίδιες μπορεί και χειρότερες συνέπειες από τον καπνιστή. Γιατί, λοιπόν, να επιβαρυνθεί η υγεία του διπλανού; Αυτό είναι το ζητούμενο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *