«Όλα πήγαν καλά την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων», δηλώνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Βαγενάς

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Βαγενά οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς κύλησε ομαλά.

Συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί ότι «κάναμε τον αγιασμό στο 5ο Λύκειο μετά το τραγικό συμβάν με τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου μας Γιάννη Νικολαΐδη. Όλα πήγαν καλά την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων. Οι μαθητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι μαθητές βρίσκονται στις θέσεις τους, όπως προβλέπεται, φορώντας τις μάσκες. Είναι ένα ζήτημα αρχής και αρχών που έχουμε ως λαός και προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή. Όχι τόσο των μικρών μαθητών που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όσο των γονέων, των παππούδων τους, των γειτόνων κλπ. Χαίρομαι που προΐσταμαι αυτής της Διεύθυνσης που λειτουργεί υποδειγματικά. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε μια καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά».

ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Πρόσθεσε ότι «όσο δύσκολο και να είναι –και είναι δύσκολο- τα παιδιά πειθάρχησαν. Ακόμη και εμείς οι μεγαλύτεροι είναι δύσκολο να το συνηθίσουμε, παρ’ όλα αυτά φοράμε τις μάσκες για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και κυρίως τους γύρω μας. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω κι ελπίζω να το καταλάβουν. Οι μαθητές μας τηρούν τα μέτρα. Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα θα μείνουν στο σπίτι τους και η πολιτεία έχει προνοήσει να υπάρχει τηλε-εκπαίδευση. Θα ξεκινήσει κι αυτή εντός ολίγου. Οι καθηγητές είναι στη θέση τους, τα βιβλία ήρθαν, οι μάσκες και τα αντισηπτικά έχουν έρθει. Όσοι καθηγητές λείπουν θα έρθουν μέχρι την αρχή της άλλης εβδομάδας. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Η χρονιά ξεκινάει με δύσκολους οιωνούς αλλά η πολιτεία φροντίζει να έχουμε όσο μπορούμε καλύτερα τα δεδομένα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *