Όλα καλά με το πετρέλαιο στο ΓΕΛ Κρηνίδων

Κλειστό ήταν την Πέμπτη το ΓΕΛ Κρηνίδων λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του έδωσε εξηγήσεις.  Όπως σημείωσε «Όπως έμαθα και εγώ από τη Γυμνασιάρχη είναι ότι δεν κατάλαβαν έγκαιρα πως τελειώνει το πετρέλαιο και άργησαν να ενημερώσουν τον προμηθευτή για να πάει εκεί πετρέλαιο. Όμως έστω και την ύστατη στιγμή πήγε εκεί πετρέλαιο, υπάρχει προμηθευτής, υπάρχει επάρκεια. Το κάθε σχολείο απευθύνεται στη Δευτεροβάθμια και αυτή παίρνει τηλέφωνο τον προμηθευτή. Ευτυχώς ο άνθρωπος άμεσα κινήθηκε και ήρθε να καλύψει την ανάγκη. Το κάθε σχολείο είναι υπεύθυνο να ενημερώσει έγκαιρα τη δευτεροβάθμια η οποία δεν μπορεί να ελέγχει τα 50 σχολεία για να δει αν έχουν πετρέλαιο. Το πότε τελειώνει το πετρέλαιο είναι ξεχωριστό».

ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ  

Κα πρόσθεσε πως «Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας δεν μπορεί να ελέγχει όλες τις δεξαμενές των σχολείων αλλά πρέπει οι διευθυντές να ενημερώνουν έγκαιρα. Αν ενημερωνόταν ο Δήμος και η Δευτεροβάθμια δεν έκανε το πάν άμεσα τότε θα ήταν θέμα. Αλλά πραγματικά ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και καλό είναι να μην  συμβαίνουν τέτοια λάθη». Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια ανάρτηση που έγινε και στην απάντηση του Δημάρχου διαδικτυακά. «Όπως είπα ήταν ένα ανθρώπινο λάθος» σημείωσε χαρακτηριστικά… Αναφορικά με το Δημοτικό Συμβούλιο  της Δευτέρας και οφειλή του Δήμου τόνισε ότι  «Πράγματι είναι ένα θέμα που αφορά την προηγούμενη διοίκηση. Είχαν γίνει κάποιες ενέργειες για επισκευή των οχημάτων του Δήμου Καβάλας   και δεν υπήρξαν οι πληρωμές προς τους προμηθευτές και δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία οπότε οι άνθρωποι διεκδικούν τα χρήματα τους.   Ίσως υπήρξε κάποια παρατυπία σε σχέση με μια διαδικασία που άλλαξε στη διάρκεια. Πιθανόν να άλλαξε κάτι κατά τη διάρκεια και να σταμάτησε να ισχύει οπότε και δημιουργήθηκε θέμα. Διαδικαστικό ήταν το θέμα και ο επίτροπος δεν θεώρησε νόμιμη τη δαπάνη. Οι προμηθευτές θα πληρωθούν κανονικά και νομίζω ότι η κ. Τσανάκα έκανε στο τέλος του καλοκαιριού διαδικασία ΕΔΕ. Είναι αρκετά τα χρήματα. Είναι 170 χιλιάδες ευρώ περίπου».

 ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ

Αναφορικά με τα φαναράκια της ACTION TEAM σχολίασε ότι  «Εγώ είδα τον απολογισμό των 6000 ευρώ. Συγκεκριμένα 2000 χιλιάδες ευρώ ξοδεύθηκαν, έμειναν 4 χιλιάδες κέρδος και 1500 ευρώ θα πάνε σε δωρεά, 2500 θα πάνε για άλλες ενέργειες της ομάδας. Όταν εδώ και 4 χρόνια, συν έβαιναν δραστηριότητες από την εν λόγω ομάδα ήταν τότε όλα καλά; Ξαφνικά τι έγινε; Επί 4 χρόνια γινόταν πράγματα και τώρα όλα γύρισαν ανάποδα; Οι χορηγίες που εμφανίζονται είναι αυτές. Εμείς έχουμε το δικαίωμα ως νέα διοίκηση να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Θα δούμε αν είναι καλοί, αν είναι κακοί, αν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι ενέργειες τους, θα δούμε και θα τους σταματήσουμε. Απλά στην πρώτη μας εκδήλωση συζητούσαμε επί τρεις ώρες και είδαμε την παράταξη της κ. Τσανάκα να ψηφίζει αρνητικά σε μια εκδήλωση που κάνει μια ομάδα με την οποία συνεργαζόταν επί 4 χρόνια. Κάποια στιγμή ήθελε να τους αναθέσει και τον στολισμό και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Αυτά τα λέω με έναν προβληματισμό. Όλοι πηγαίνουμε στην Ονειρούπολη, στις γιορτές της Ξάνθης και βλέπουμε εκεί να πουλούν μαλλί της γριάς, καραμέλες, σουβλάκια… Aυτοί δεν έχουν κέρδη; Δεν γνωρίζω όμως για τους χορηγούς. Ο απολογισμός όπως τον διάβασα νομίζω ότι δεν κρύβει κάτι που δεν είναι θεμιτό. Ελέγχθηκαν πράγματα, ήταν ο κ. Μιχαηλίδης, ο κ. Βακιρτζής και ελέγχτηκαν όσα όρισε το Δ.Σ. Υπήρχαν κουπόνια, μετρήθηκαν σαφέστατα και ήταν 2000 κουπόνια επί 3 ευρώ που είχε το κάθε φαναράκι, 6000 ευρώ στο σύνολο. Μέσα σε 4 χρόνια έκαναν εκδηλώσεις και στο πρώτο Δ.Σ. έκαναν πίσω;  Από τα πρώτα Δ.Σ. έδειξαν κάποιοι τις προθέσεις τους. Ας δούμε ποιοι είναι σωστοί και θα κρίνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *