«Ως Περιφέρεια πρέπει να πούμε ΟΧΙ στα διόδια» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  Νίκος Μουρτασάγας

Κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Μουρτασάγας. Το πρόβλημα είναι συνολικά τη Περιφέρειας όπως δηλώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η κινητοποίηση για τα διόδια έχει μια ιστορία χρόνων και δεν είναι απλά πρόσφατη. Ξεκινά από τότε που υπογράφηκαν αυτά τα μέτρα και θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να βάζουμε τοπικά διόδια τουλάχιστον στην Περιφέρεια μας. Γιατί εγώ δεν μιλώ ως καβαλιώτης, αλλά μιλώ περιφερειακά.

Αυτό ήταν ένα λάθος που μιλούσαμε μόνο για την Καβάλα. Έχουμε τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Καβάλας και της Δράμας με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν και σχεδόν κάθε εβδομάδα, άρα αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να τους βάλουμε στην λογική των διοδίων.

Να μιλήσουμε όμως και για το κόστος μεταφοράς των επιχειρήσεων το οποίο και θα αυξηθεί;  Να μιλήσουμε για τα εμπορεύματα; Είμαστε ενάντια στα τοπικά διόδια. Τα διόδια πρέπει ν α μπουν στις εισόδους της χώρας. Κήποι, Ηγουμενίτσα, Έυζωνοι κλπ.

Αν μπουν κάποια διόδια στις παράπλευρες οδούς, αυτά πρέπει να είναι αναλογικά, ανάλογα δηλαδή με τις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύει ο καθένας. Μιλάμε για ευπαθείς ανθρώπους που χρειάζονται να μετακινούνται, μιλάμε για αναγκαίες μετακινήσεις».

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Πρόσθεσε δε πως «Δεν μπορεί ο κάτοικος της Καρβάλης να πρέπει να πληρώνει διόδια για να κινηθεί λίγο έξω από τον τόπο κατοικίας του. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Εάν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ που θεωρείται ένας μοχλός ανάπτυξης της χώρας, θέλει επιπλέον έσοδα από τα διόδια, ας ρωτήσουν εμάς, τους  ανθρώπους της Περιφέρειας ΑΜΘ να τους υποδείξουμε τι και που πρέπει να το κάνουν».

Ο ίδιος θύμισε ότι πρέπει να λάβουν υπόψιν μια Περιφέρεια και όχι μόνο μια πόλη. «Αν δεν ξεσηκωθούμε ως Περιφέρεια και όχι μόνοι οι 500 καβαλιώτες  ήμασταν χθες εκεί, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πετύχουμε

Χρειάζεται μια καλή κινητοποίηση, υπάρχει κινητικότητα από τους Δήμους, από πολιτικές ομάδες με ψηφίσματα αλλά ό,τι και να πετύχουμε θα έρθει μέσα από μια μαζική κινητοποίηση των κατοίκων. Το ίδιο ισχύει και για τον ΤΑΡ. Έχουμε αφήσει 200 ανθρώπους μόνους και στην μοίρα τους.

Αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος να πάει μπροστά στην τσάπα, δουλειά δεν θα γίνει. Πρέπει όλοι μαζί, θεσμοί και μη να πάμε εκεί. Δύο μεγάλα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ολόκληρος νομός, ως ολόκληρη Περιφέρεια σε ό,τι αφορά μάλιστα τα διόδια» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση