«Ως Δήμος Καβάλας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουμε τον ΕΟΔΥ και τους πολίτες», δήλωσε για τα rapid τεστ ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης

 

 

 

Προχθές από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι έγιναν Rapid Test για τον κορωνοϊό σε οδηγούς αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη τα τεστ αυτά ήρθαν σε συνέχεια με αυτά της Πέμπτης κι έγιναν σε ο οδηγούς αυτοκινήτων. Συνολικά εξετάστηκαν 128 άτομα και διαπιστώθηκαν 8 κρούσματα.

Ο κ. Μουμτσάκης δήλωσε ότι «ήταν η δεύτερη μέρα των γρήγορων τεστ που έγιναν στο λιμάνι. Εξετάστηκαν 128 συνδημότες μας και προέκυψαν 8 θετικά κρούσματα. Πιστεύω ότι μετά κι από αυτήν την εξέταση εξαντλήσαμε τον αριθμό των δημοτών που θα ήθελαν να κάνουν αυτά τα γρήγορα τεστ. Έγιναν μέσα από το αυτοκίνητο, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μέσα όλη η οικογένεια. Αυτό το κάναμε για ταχύτητα και ασφάλεια σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Προσθέσαμε και τέντες για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους τα κορίτσια του ΕΟΔΥ λόγω και της βροχής. Η αναμονή ήταν μικρότερη από την προηγούμενη φορά, υπήρχε συνεχής ροή των αυτοκινήτων και δεν πιστεύω ότι η βροχή επηρέασε την προσέλευση. Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μία σύγκριση τις δύο μέρες που έγιναν τα τεστ, είμαστε περίπου στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά. Αυτό είναι θέμα των ειδικών, να αναλύσουν τα δεδομένα. Εμείς από την πλευρά του δήμου κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουμε και τον ΕΟΔΥ στο να κάνει καλύτερα τη δουλειά του αλλά και να βοηθήσουμε στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και τρίτη φορά τα τεστ, αν και εφόσον χρειαστεί. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που το κράτος έβαλε πλαφόν στην τιμή για τα γρήγορα και τα μοριακά τεστ, πολλοί είναι αυτοί που λόγω της μικρής τιμής των γρήγορων τεστ, θα προτιμούν να πηγαίνουν σε ιδιωτικά και να κάνουν τις εξετάσεις, παρά να περιμένουν στην ουρά. Έτσι θα μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε και λίγο τον ΕΟΔΥ και το νοσοκομείου».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για τη Δημοτική Αστυνομία και τους ελέγχους λόγω κορωνοϊού είπε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται. Αυτό το διάστημα έχουμε επικεντρωθεί στους ελέγχους όσων βγαίνουν έξω, να έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα ή αν έστειλαν το μήνυμα. Υπάρχουν καθημερινά δύο κλιμάκια, ένα το πρωί κι ένα το απόγευμα. Παράλληλα έχει η Ελληνική Αστυνομία τα δικά της κλιμάκια όπως και το Λιμενικό.

Πιστεύω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι αυτό που γίνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξαν ποινές από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας. Όλοι όσοι ελέγχθηκαν, περίπου 70 άτομα τη μέρα, είχαν προμηθευτεί τα χαρτιά και είχαν στείλει το κατάλληλο μήνυμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast