Ωρολογιακή βόμβα χαρακτήρισε το Περιγιάλι ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου απέστειλε επιστολή στο Δασαρχείο και τον Δήμο Καβάλας  για το θέμα της πυροπροστασίας της περιοχής. Σύμφωνα με τον νομικό κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη η περιοχή είναι σαν ωρολογιακή βόμβα καθώς δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας όταν όλη η περιοχή έχει πολύ πλούσια βλάστηση.

Όπως ανέφερε  «Είναι μια περιοχή δύσκολη. Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου έστειλε επιστολή σε κάθε αρμόδιο αναφορικά με τα θέματα πυροπροστασίας και εκφράζει με αυτή την ανησυχία του για το τι μέλει γενέσθαι.

Μάλιστα έχουμε θέσει και ερωτήματα αναφορικά με τον σχεδιασμό που έχουν αυτές οι υπηρεσίες για το αποφευκτέο γεγονός να ξεσπάσει μια φωτιά στην περιοχή του Περιγιαλίου. Το Περιγιάλι είναι σαν  μια ωρολογιακή βόμβα. Γιατί υπάρχουν πολλά οικόπεδα πλέον αδόμητα, αγνώστων ιδιοκτητών, λόγω της Πράξης Εφαρμογής, που έχουν δοθεί αλλού σε σχέση με τη αρχική τους θέση και επειδή ακριβώς είναι αδόμητα έχουν αναπτύξει διάφορα είδη βλάστησης που αν δεν τα προσέξει κάποιος ή αν δεν τα καθαρίσει κάποιος, μπορούν να αποβούν μοιραία».

Ο ΧΥΤΑ

Σημείωσε δε πως «Να προσθέσω  όμως και το γεγονός ότι στην περιοχή του Περιγιαλίου  υπάρχει σε απόσταση βέβαια ο ΧΥΤΑ Καβάλας που μπορεί να έχει προστασία αλλά δεν ξέρουμε τι ρόλο θα έπαιζε σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Επίσης στο Περιγιάλι υπάρχει μόνο ένας πυροσβεστικός κρουνός…. Δεν υπάρχει δηλαδή  ένα πλάνο και εμείς φοβόμαστε για κάθε εξέλιξη. Θέλουμε να ξέρουμε αν υπάρχει σχέδιο για περίπτωση πυρκαγιάς. Η επιστολή μας πήγε στο Δασαρχείο Καβάλας, στη Διεύθυνση Δασών, στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας».

Άλλωστε βάσει νόμου εάν ένα οικόπεδο έχει στοιχεία βλάστησης επικίνδυνα τότε υποχρεούται να το καθαρίσει ο ίδιος.  Αν όχι πρέπει να το κάνει ο Δήμος και να επιβάλλει ως πρόστιμο στον οικοπεδούχο τα έξοδα καθαρισμού του οικοπέδου του ιδιώτη. «Υπάρχουν τρόπο να προλάβουμε κάθε κακό.

Άλλωστε γύρω από τον ΧΥΤΑ η περιοχή είναι δασική.  Άρα θα έπρεπε να υπάρχει και το δασικό σκέλος προστασίας από την πλευρά του Δασαρχείου. Εμείς θέλουμε σχεδιασμό και ασφάλεια σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *