Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσαν χθες οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ στον δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσαν χθες εργαζόμενοι της ΒΦΛ στον δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας τους να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της λειτουργίας της Βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιώργο Θεοφυλακτίδη, όλοι οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι οι ρύποι της Βιομηχανίας είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.

Λίγο πριν δοθεί το ψήφισμα είπε ότι «επιδώσαμε μόνο ψήφισμα, μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάστηκε και φοβούμενοι μήπως συμβεί κάτι δεν θα κατέβει ο κόσμος. Θα πάμε μόνο οι τρεις πρόεδροι να επιδώσουμε το ψήφισμα στον κ. δήμαρχο και τον κ. αντιπεριφερειάρχη με το οποίο θα ζητούμε να τοποθετηθούν ξεκάθαρα τα συμβούλιά τους και να δείξουν την υποστήριξή τους και τη θέλησή τους στη λειτουργία του εργοστασίου. Με όλο αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, τον Αύγουστο περιβαλλοντικοί έλεγχοι, τον Σεπτέμβριο περιβαλλοντικοί έλεγχοι, τον Οκτώβριο έλεγχοι για δύο μέρες πρώτη φορά στα χρονικά. Δύο μέρες ξεσκόνισαν το εργοστάσιο, τα αποτελέσματα δεν μας ανησυχούν διότι δεν βρήκαν τίποτα. Οι ρύποι ήταν κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια, μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια για βιομηχανία, κι όλα τα υπόλοιπα εντάξει. Υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος ο οποίος δυστυχώς συνεχίζεται. Προσπαθούν κάποιοι πάση θυσία να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων, να βρουν κάτι εναντίον των Λιπασμάτων. Δεν τους βγαίνει όμως. Με την τοποθέτηση των πλυντηρίων που θα ξεκινήσουν άμεσα, οι ρύποι θα κατέβουν ακόμη περισσότερο. Όλοι οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι είμαστε μέσα στα επιτρεπτά όρια και αυτά θα τα ρίξουμε κι άλλο με τα πλυντήρια που μπαίνουν. Είναι μονάδες προϋπολογισμού τουλάχιστον 3 εκ. ευρώ, έχουν φτάσει στα 4 εκ. ευρώ και αυτήν τη στιγμή προχωράμε λόγω καινούργιων εξόδων, απρόβλεπτων παραγόντων οι οποίοι βγήκαν. Τελευταίος είναι τώρα με τον κορωνοϊό. Όλο το τιμ που είναι εδώ για να ξεκινήσει αυτές τις μονάδες όταν θα γυρίσει πίσω θα μπει σε 14ήμερη καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει τη βιομηχανία. Δεν πήγαμε στη λογική όταν τελειώσει ο κορωνοϊός να δουλέψουν τα πλυντήρια. Είπαμε να λειτουργήσουν άμεσα και έτσι θα γίνει».

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

Πρόσθεσε ότι «ρυπαροί είναι όλοι αυτοί οι οποίοι πολεμούν να αποδείξουν το αντίθετο. Υπάρχουν μετρήσεις παντού, στην Άσπρη Άμμο, το Χαλκερό, τη Νέα Καρβάλη. Ο Δήμος Καβάλας έχει, η νομαρχία έχει, τα λιπάσματα έχουν. Δεν υπάρχει ρύπανση η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο χώρο και των όλων των υπόλοιπων Καβαλιωτών. Είναι μία χημική βιομηχανία, κάποιες στιγμές που έχει άπνοια θα μυρίζει. Δεν παράγει ούτε πάμπερς, ούτε αρωματικά φυτά. Είμαστε χημική βιομηχανία, τη θέλουμε ή δεν τη θέλουμε; Εκεί να τοποθετηθούμε όλοι και υπεύθυνα. Εκεί τρώνε ψωμί 700 οικογένειες άμεσα και άλλες τόσες από ‘κει και πέρα. Το 80% των χρημάτων πέφτει στην αγορά της Καβάλας. Σε μία αγορά που λόγω του κορωνοϊού ισοπεδώθηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση