«Χωρίς τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Καβάλας εκδικάστηκε η αγωγή των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι»

Χωρίς τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Καβάλας εκδικάστηκε η αγωγή των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για να μονιμοποιηθούν. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων κα Δέσποινα Κοκοτζή στη δίκη είχαν και την στήριξη του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Αλληλεγγύης κ. Δήμο Τουλκίδη.

Η κα Κοκοτζή είπε ότι «είχαμε μία δικαστική υπόθεση την Τρίτη που αφορά την αγωγή που κάναμε στο δήμο Καβάλας, στο Νομικό Πρόσωπο συγκεκριμένα, για την αναγνώριση της πραγματικής σύμβασης εργασίας που έχουμε, η οποία δεν είναι ορισμένου χρόνου αλλά αορίστου. Διεκδικούμε να αναγνωριστεί η υπηρεσία μας σαν αορίστου χρόνου γιατί οι περισσότερες έχουμε τουλάχιστον 17 χρόνια που δουλεύουμε σ’ αυτό το πρόγραμμα. Τόσα χρόνια μας εμπαίζουν οι κυβερνήσεις, κάθε χρόνο μας δίνουν υποσχέσεις ότι το θέμα μας θα λυθεί και μέχρι σήμερα λύθηκαν προβλήματα άλλων συμβασιούχων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου και το Βοήθεια στο Σπίτι συνεχίζει να βρίσκεται υπό ομηρία.

Έχουν εκδικαστεί κι άλλες τέτοιες αγωγές στην Ελλάδα, στο δήμο Βόλου, στο δήμο Λαμίας και στην Αθήνα. Και όλες έχουν αίσιο αποτέλεσμα. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με 17 χρόνια σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είσαι ορισμένου χρόνου. Καλύπτεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι είμαστε 17 ορισμένου χρόνου και έχουμε άλλους 9 που έγιναν αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου του 2006. Υπάρχει προηγούμενο και μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί μας για 6-7 μέρες δεν μπήκαν σ’ αυτό το Προεδρικό Διάταγμα».

ΔΙΚΗ

Για την εκδίκηση της υπόθεσης είπε ότι «μετά από παρουσία που είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα το απόγευμα, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να μην παραστεί ο εκπρόσωπος του δήμου Καβάλας. Ίδια απόφαση πάρθηκε και από το διοικητικό του Νομικού Προσώπου και είχαμε στο πλάι μας τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου τον κ. Τουλκίδη ο οποίος στήριξε αυτήν την προσπάθειά μας. Θέλω να ευχαριστήσω και το Δημοτικό Συμβούλιο και το διοικητικό του Νομικού Προσώπου, ιδιαίτερα τον κ. Τουλκίδη για τη στήριξή του και τον καβαλιώτικο λαό που σε όσες κινητοποιήσεις κάναμε μέχρι σήμερα τον είχαμε δίπλα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *