Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Καβάλα

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Καβάλα. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Απόστολος Βαγενάς σημείωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όλα εξελίσσονται ομαλά. Κάποια μικρά προβλήματα που υπήρξαν διευθετήθηκαν από τις Σχολικές Επιτροπές. Τα θέματα παραλήφθηκαν και δόθηκαν κανονικά. Υπολογίζω γύρω στις 12 παρά θα έχουν τελειώσει τα σχολεία (σ.σ. χθες). Απ’ ό,τι μου είπαν και οι ειδικοί, το θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ήταν καλό και βατό, οπότε νομίζω ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν. Την Πέμπτη ήταν στα ΕΠΑΛ και σήμερα (σ.σ. χθες) στα Γενικά Λύκεια. Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν, μαζί με τα ειδικά μαθήματα μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω εικόνα της αποχής, συνήθως όμως στα Γενικά Λύκεια δεν είναι μεγάλη. Έχουμε πάρει παρουσίες αλλά δεν το έχω πρόχειρο αυτήν τη στιγμή».

ΕΠΙΠΕΔΟ

Για το επίπεδο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είπε ότι «είναι καλό. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί φροντίζουν πάντα προς όφελος των μαθητών να είναι στις υποχρεώσεις τους όπως πρέπει. Πολλές φορές και με δικό τους προσωπικό κόστος, αλλά είναι βέβαιο ότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Και το χαιρόμαστε και το εκτιμούμε, κι εκτιμούμε όταν το εκτιμάει και η κοινωνία. Παρ’ όλους τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι εκπαιδευτικοί αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και πάντα προς όφελος των μαθητών μας».

ΨΗΛΟΣ Μ.Ο. ΗΛΙΚΙΑΣ

Για το αν υπήρχαν φέτος κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια είπε «όχι. Σχεδόν ήμασταν και νωρίς καλυμμένοι με ελάχιστα μικρο-προβλήματα και βέβαια βοήθησε σ’ αυτό και η β’ περιοχή τα Καβάλας που είναι η Θάσος. Και από ‘δω και πέρα όσο στελεχώνεται θα έχει και λιγότερα προβλήματα».

Για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που ακούστηκε ότι θα γίνουν, είπε ότι «αυτή είναι μία διαδικασία που τρέχει. Πήρα τα στατιστικά στοιχεία του νομού μας, ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών μας είναι πάνω από 50 έτη. Όταν δεν προσλαμβάνονται για μία 10ετία και βγαίνουν στη σύνταξη, ο μ.ο. έχει ανέβει αισθητά. Και για έναν εκπαιδευτικό μετά από μία ηλικία είναι και δύσκολο. Θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα. Είναι δύσκολο να μπαίνει σε μία τάξη που τα παιδιά γίνονται με τον καιρό όλο και πιο αυθόρμητα. Αλλά διαφορετικά το αντιμετωπίζεις στις ηλικίες που ήμασταν. Το βλέπω κι από τον εαυτό μου. Έχουμε αρχίσει να είμαστε πιο βαριοί, με λιγότερες υπομονές ίσως. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών να είναι 50 έτη. Η Πολιτεία θα ενσκήψει φαντάζομαι και σε αυτό και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *