Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εξετάσεις στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εξετάσεις στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το θέμα όμως που προβληματίζει είναι τα οικονομικά του Ιδρύματος σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Μπαντέκα, καθώς η κατάσταση είναι οριακή λόγω υποχρηματοδότησης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι εξετάσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα κανονικά, θα διαρκέσουν δυο βδομάδες περίπου. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, οι φοιτητές έρχονται στις εξετάσεις κανονικά, οι καθηγητές στις θέσεις τους, όλα είναι μια χαρά, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά δεδομένα ο κ. Μπαντέκας σχολίασε πως «στα οικονομικά είμαστε όπως όλη η Ελλάδα. Έχουμε κι εμείς τεράστια οικονομικά προβλήματα, να φανταστεί κανείς ότι ο προϋπολογισμός μας είναι τέτοιος που βγάζει δεν βγάζει τις ανελαστικές δαπάνες, δηλαδή πετρέλαια, νερά, ΟΤΕ, ΔΕΗ κι όλα αυτά που χρειάζονται. Έχουμε μείωση γύρω στο 90% από ότι είχαμε προ κρίσης, αλλά παντού σε όλα τα ιδρύματα η ίδια κατάσταση επικρατεί. Πιστεύουμε ότι θα πάμε λίγο καλύτερα, ίσως με τα μεταπτυχιακά μας που έχουμε κάποια έσοδα, από τον ειδικό λογαριασμό, από τα προγράμματα, βοηθάνε όλοι οι καθηγητές, νομίζω ότι είμαστε σε οριακή κατάσταση αλλά τα καταφέρνουμε. Όσο μπορούμε τα καταφέρνουμε».

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Για τα μεταπτυχιακά ανέφερε πως «είναι πολλά τα μεταπτυχιακά, είναι και πολύ καλά, είναι γεμάτα από φοιτητές, αλλά σύμφωνα με τον καινούριο νόμο τώρα πλέον δεν μπορούμε να έχουμε σε όλα τα μεταπτυχιακά αμοιβή, πρέπει να τα μειώσουμε, οι μισοί φοιτητές πρέπει να είναι εισακτέοι χωρίς δίδακτρα, θα έχουμε απώλεια πάρα πολλών εσόδων αλλά να δούμε τι θα κάνουμε, πρέπει να σεβαστούμε το νόμο».

ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ

Για τις συνενώσεις με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Δημοκρίτειο σημείωσε πως «γίνονται συζητήσεις τόσο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε σε συνεργασία, μιλάμε με το υπουργείο και προχωράνε κάποια πράγματα. Βέβαια δεν προχωράνε πάρα πολύ γρήγορα γιατί αυτά έχουν πάρα πολύ λεπτομέρεια και πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Θα δημιουργηθούν κάποιες επιτροπές από το υπουργείο ώστε να ξεκινήσει ο επίσημος διάλογος. Αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό να πούμε, κάποια είδηση πού πάμε και πώς προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε. Αλλά σίγουρα κάτι θα γίνει, κάποια συνένωση θα γίνει, αυτό είναι σίγουρο. Θα είναι και προς όφελος του ιδρύματος και προς όφελος της Καβάλας. Μιλάμε για πανεπιστημιοποίηση πλέον του ΤΕΙ μέσω συνένωσης με κάποιο πανεπιστήμιο. Είτε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είτε της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα ΤΕΙ βέβαια εκεί, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης. Αυτά όμως είναι όλα στο διάλογο, δεν έχει αποφασιστεί κάτι ούτε έχει ξεκινήσει κάτι επίσημα. Περιμένουμε τον υπουργό να δημιουργήσει τις αντίστοιχες επιτροπές για να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *