Χωρίς προβλήματα άρδευσης η περιοχή Φιλίππων

Δεν υπάρχουν προβλήματα στην άρδευση στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων καθώς βοήθησαν και οι τελευταίες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη υπήρξαν κάποια προβλήματα μόνον στην πρόσβαση λόγω των εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Όπως τόνισε «Ευτυχώς είχαμε βροχές, είναι και προς  το τέλος της αυτή η καλλιεργητική περίοδος. Κάποιοι τα καταφέραμε καλά. Κάποιοι άλλοι όχι. Οπότε είναι άλλη μια χρονιά που θα περάσει. Κάθε πέρσι και καλύτερα βέβαια αλλά γενικά προβλήματα δεν ξεπεράσθηκαν….. Αποτέλεσμα θα υπάρχει αλλά θα είναι πιο μικρό….

Δεν είχαμε δρόμους για να περάσουμε και να ραντίσουμε. Η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ έφερε και κλείσιμο των καναλιών οπότε δεν ποτίσαμε και καλά που έβρεξε. Έχουμε και σπασμένες γέφυρες. Έριξαν βέβαια χαλίκια,  κάπου έγινε ένα μικρό έργο αλλά η γενικότερη κατάσταση είναι τραγική.

Το μόνο που ήθελαν οι του αγωγού ΤΑΡ ήταν να πάρουν μια υπογραφή και να κάνου ν τη  δουλειά  τους χωρίς να τους ενδιαφέρει για  όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ισχύει, κανείς δεν νοιάσθηκε να τηρηθούν οι συμφωνίες και όλοι οι πολίτες είμαστε έρμαιο των αποφάσεων του ΤΑΡ».

ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΝΕΛ

Αναφορικά με το έργο αποστράγγισης των Τεναγών που προτείνεται μέσω τούνελ που θα τα οδηγεί στην θάλασσα δήλωσε πως  «Όσο για την αποστράγγιση μέσου  τούνελ, αυτή ήταν μια πρόταση του 1930 και από ό,τι  μου  είπαν και ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ σχεδίαζε κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσε όμως να είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο σχέδιο. Γίνονται μελέτες τελικά, πολλοί ειδικοί ζητούν να εκτελεσθεί έργο σωστό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για τούνελ. Τελικά αυτό μελετάται και αν γίνει έργο αυτό θα γίνει με τραγικά αποτελέσματα όμως για τον τόπο, τον πολίτη, τον  τουρίστα, τον πρωτογενή τομέα.

Ποιος είναι αυτός που πρότεινε  μεταφερθεί μαύρο χώμα από τα Τενάγη, μαζί με φυτοφάρμακα και άλλα τινά στην παραλία της Τούζλας; Αυτός, όποιος και αν είναι πρέπει να απολογηθεί.

Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται…. Εδώ και ένα χρόνο εμείς λέμε το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά κανείς εν ενδιαφέρεται για αυτό… Τι να πω»…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *