Χρονιά πολιτικών εξελίξεων με πρόωρες εκλογές χαρακτήρισε το 2018 ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής

Χρονιά πολιτικών εξελίξεων με πρόωρες εκλογές χαρακτήρισε το 2018 ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής. Παράλληλα  σχολίασε ότι ένα άλλο θέμα που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως «υπάρχουν δυο πραγματικά πολιτικά γεγονότα που δεν μπορείς να τα παρακάμψεις ούτε να τα παραβλέψεις. Πρώτον η πεποίθηση και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αλλά από ποιο μνημόνιο βγαίνουμε; Δύο στοιχεία θα πω. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει υπογραφεί το τέταρτο μνημόνιο λέμε εμείς, ο κ. Τσίπρας το λέει νέα μέτρα, από 1/1/2019 οι μικρότερες μειώσεις συντάξεων που θα γίνουν, που έχει υπογραφεί αυτό από τον κ. Τσίπρα και τον Υπουργό Άμυνας  κ. Καμένο, θα είναι τουλάχιστον 12% και η μείωση του αφορολόγητου για όλους θα πέσει στο 5.700 με 6.000. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν θα υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα που θα βρίσκεται εκτός της εφορίας. Αυτά τα δύο μέτρα λοιπόν όταν θα λειτουργήσουν θα φανούν στην τσέπη του Έλληνα. Είναι δυνατόν λοιπόν να πάει στις εκλογές έχοντας υποστεί ο κάθε συνταξιούχος μείωση συντάξεων, δεν μπορεί να το κάνει. Άρα τι θα πει; Ότι μόλις φτάσει ο Αύγουστος και αρχίσουν οι συζητήσεις για την επιμήκυνση της χρονολογίας που θα αποπληρωθεί το χρέος ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό πιστεύω ότι ο Αύγουστος θα είναι ο καταληκτικός μήνας για μένα, τότε θα προκηρύξει εκλογές για να μη φανούν οι μειώσεις των συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου, ούτε το ότι δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς να πάρει πιστοληπτική γραμμή από τους Ευρωπαίους. Γιατί θα το πω απλά, εάν βγει ή αν προσπαθήσει να βγει στις αγορές χωρίς να έχει πάρει αυτό που του είπε ο κ. Γιουνγκέρ και ο κ. Στουρνάρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  ότι για να βγεις στις αγορές και να πάρεις επιτόκια όπως είναι τα σημερινά γύρω στο 1% με 1,5% που δανείζεται η Ελλάδα λόγω του ότι βρισκόμαστε στα μνημόνια, άρα λοιπόν για να πάρεις αυτά τα επιτόκια πρέπει να έχεις την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά ή την εγγύηση των εταίρων. Τότε λοιπόν θα πρέπει να πας σε πιστοληπτική γραμμή κι αυτό σημαίνει ότι θα σου δώσουν οι Ευρωπαίοι να έχεις μια κάβα περίπου 5 δις ώστε αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις για τις έκτακτες ανάγκες και τότε ναι μπορείς να βγεις στις αγορές και να δανειστείς με 2%. Αλλιώς θα δανείζεσαι με 6% – 7%. Είναι δυνατόν να αντέξει η ελληνική οικονομία δανεισμό με 7% Επιτόκιο;»

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Συμπλήρωσε δε πως «υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, εγώ πιστεύω και επιμένω ότι αυτή η έξαρση εθνικισμού και πατριωτισμού από τον κ. Καμένο είναι σικέ. Γίνεται σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα. Και γιατί γίνεται αυτό, γιατί ο κ. Καμένος ξέρει ότι δεν θα βρει την ψήφο του στις επόμενες εκλογές. Πώς υπάρχει μία πιθανότητα στις 100 να βρει τη δυνατότητα να μπει στη Βουλή με 3%; Μόνο αν το παίξει Μακεδονομάχος. Μόνο αν σηκώσει το λάβαρο το ότι εγώ δεν δέχομαι καμία σύνθετη ονομασία, κανέναν γεωγραφικό προσανατολισμό ή προσδιορισμό όταν υπάρχει μέσα στην αναγνώριση του νέου ονόματος των Σκοπίων η λέξη Μακεδονία. Που σε αυτό εμείς δεν είμαστε αντίθετοι όταν υπάρχει σαφής γεωγραφικός προσδιορισμός, γιατί είναι αναμφισβήτητα ένα κομμάτι των Σκοπίων, το νότιο κομμάτι, είναι η παλιά Μακεδονία του Αλεξάνδρου και του Φίλιππου. Αλλά δεν θα πει ότι επειδή ένα γεωγραφικό κομμάτι των Σκοπίων είναι κομμάτι της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες. Οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο, είναι Δωριείς. Οι Σλάβοι ήρθαν 1.500 χρόνια μετά από μας. Όταν όμως υπάρξει γεωγραφικός προσανατολισμός τότε το συζητάμε. Ο Καμένος δεν θα το δεχτεί αυτό σε συνεννόηση με τον Τσίπρα, θα πέσει η κυβέρνηση, γιατί αυτό που λέει ο Μητσοτάκης είναι αληθινό. Δεν μπορεί να είσαι κυβέρνηση και να μην ψηφίζει ο Καμένος ένα τόσο σοβαρό θέμα και να υπάρχει δεδηλωμένη να παραμείνει η κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν θα το ψηφίσουμε αλλά αφού γίνουν εκλογές. Και θα ψηφίσουμε είτε είμαστε εμείς κυβέρνηση είτε είστε εσείς κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ. Αλλά δεν μπορεί σήμερα να συζητάμε για το όνομα για παράδειγμα, χωρίς να έχει καταθέσει η ίδια η κυβέρνηση ποια είναι η πρότασή της ή τι έχει συμφωνήσει η ίδια ότι θα δεχθεί με τους Σκοπιανούς στο θέμα της ονομασίας. Δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση ποια είναι η θέση της ΝΔ, να μας πείτε εσείς τι συμφωνήσατε για να σας πούμε, είναι ξεκάθαρη η θέση μας μέχρι σήμερα. Η θέση της ΝΔ είναι αυτή που πάρθηκε στο Συμβούλιο Αρχηγών για την ονομασία των Σκοπίων υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τελειώσαμε. Ότι λέει εκείνη η απόφαση ισχύει για εμάς. Τώρα αν είναι κάτι καινούριο να έρθει η κυβέρνηση να μας το πει, να μας πει την καινούρια πρότασή της, να δούμε ποια είναι αυτή, να δούμε αν θα συμφωνήσουμε και θα πάμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ

Ο κ. Καλαντζής πρόσθεσε πως  «Αλλά δεν μπορούμε να πάμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Καμένο έχοντας σηκώσει τη σημαία ότι εγώ δεν δέχομαι ούτε Μακεδονία ούτε τα υπόλοιπα σύνθετα ονόματα που έχουν γεωγραφικό προσανατολισμό. Αυτές οι μαγκιές και αυτές οι ψευτοεξυπνάδες τέρμα. Ας φέρει το όνομα που έχει συμφωνήσει και αποδέχεται ο κ. Τσίπρας να το συζητήσουμε, να πάρει θέση ο κ. Καμμένος και αν δεν κάνει κωλοτούμπα, γιατί είναι εύκολη η κωλοτούμπα στον κ. Καμένο, τότε να πάμε στις εκλογές και να αποφασίσει ο λαός. Γιατί ο λαός μπορεί να μη δεχτεί αυτό που λέμε εμείς και δεχόμαστε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσανατολισμό και να πει όχι και να δεχτεί την πρόταση Καμένου που λέει εγώ δεν δέχομαι τίποτα, Σκόπια και πάλι Σκόπια. Αλλά αυτό θα το πει ο λαός, δεν θα το αποφασίσει κουτοπονηρίστικα ο Τσίπρας με τον Καμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *