ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Χρειαζόμαστε την αναγκαία ενίσχυση για να τελειώσουν τα αναγκαία έργα» δηλώνει ο Δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Στις 250.000 ευρώ έφτασε το κόστος  για τις εργασίες  και τα καύσιμα των οχημάτων στα αντιπλημμυρικά έργα στην Θάσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Ο δήμαρχος Θάσου αρχικά ανέφερε ότι «Το έργο που έχει γίνει εξαιρετικό και σε ποιότητα αλλά και σε μέγεθος σε ό,τι αφορά τις αντιπλημμυρικές ζώνες, τη διάνοιξη των ρεμάτων. Αυτό που μένει τώρα και πρέπει να επισπευσθεί στην ολοκλήρωση του είναι τα αντιδιαβρωτικά έργα που ως μελέτη έχει εκπονηθεί κανονικά από το Δασαρχείο της Καβάλας προϋπολογισμού περίπου 10 εκ και υπάρχει η κατανομή πως θα εξευρεθούν τα χρήματα, οπότε αυτό που απομένει είναι να προχωρήσουμε γρήγορα στις απαραίτητες εργασίες.

Σε ό,τι αφορά όμως το άλλο και μεγάλο κεφάλαιο αυτό είναι το Φράγμα των Μαριών και είπαμε και προ λίγων ημερών ακόμη ότι η επίσκεψη μου και στον κ. Τελλίδη αρχηγό του ΓΕΣ και στο υπ. Εσωτερικών ήταν στο πως θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του Φράγματος το οποίο έχει μπαζώσει.

Και όμως αυτό το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τον πρωτογενή τομέα, και για την οικονομία μας γενικότερα και για την τουριστική μας εικόνα».

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Σε ό,τι αφορά τα χρήματα τώρα για το εν λόγω έργο από τα 5 περίπου εκ. ευρώ που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών για τους πυρόπληκτους Δήμους, εμείς ζητήσαμε 1 εκ ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του στρατού και των προμηθευτών και ήδη μόνο για τα καύσιμα το μεγάλο μας έξοδο και όχι μόνο βέβαια, δαπανήσαμε 250 χιλιάδες ευρώ, μας έχουν εγκριθεί τα 150 και είμαστε ήδη εκτός…. Στείλαμε βέβαια όλα τα τιμολόγια στο υπ. Εσωτερικών αφού απολογιστικά θα πληρωθούν, όμως έχουμε υπερβεί 100% τα πρώτα εγκριθέντα. Ο υπουργός έχει ενημερωθεί ή καλύτερα τώρα πρέπει να ενημερωθεί και ο νέος υπουργός και εμείς το κάνουμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να έχουμε πιέσεις και αντιδράσεις από τους προμηθευτές, τα βενζινάδικα και όλα αυτά εμείς τα καλύπτουμε προς το παρόν».

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ καταληκτικά ανέφερε ότι «Στο μεταξύ 200 χιλιάδες ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειασθούν για να καθαριστεί από την άλλη το Φράγμα των Μαριών Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο αν σκεφθεί κανείς ότι τα βάθη από τα 8 μέτρα έγιναν 0. Άρα ο όγκος των φερτών υλών έφερε αυτό το μπάζωμα από τα βουνά με τις βροχοπτώσεις. Άλλωστε εκεί είναι ο κεντρικός  χείμαρρος που έφερε τα περισσότερα φερτά.

Μάλιστα αυτή είναι η εκτίμηση μου γιατί ο στρατηγός έτσι και αλλιώς έστειλε τον μηχανικό του να μετρήσει και αναμένουμε τα δικά του πορίσματα για να έχουμε ακριβή εικόνα. Εμείς τώρα έχουμε τις μπουλντόζες του στρατού για τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά αυτές είναι ακατάλληλες για το φράγμα. Και αυτό που ζητούμε εμείς από τον στρατό αν και εκείνοι ξέρουν καλύτερα, είναι οι τσάπες με τα φορτηγά, όλα όσα θα απομακρύνουν τα φερτά υλικά. Για αυτό και βλέπουμε μια κίνηση μηχανημάτων. Και εφόσον δούμε ότι ο καιρός προσφέρεται θα δούμε μετακίνηση μηχανημάτων ανάλογα με τις ανάγκες δηλαδή που πρέπει να καλύψουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *