«Χρειάζεται πολιτική ανανέωση, ειδάλλως πάμε σε πλήρη αφανισμό» εκτιμά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  Παράσχος Αγανικόλας

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο όπου η δήμαρχος κ. Τσανάκα αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα για τη απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών κ.κ. Τσακαλώτου και Σπίρτζη για την λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μετωπικών και πλευρικών  και στον Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα συνολικά 7 σταθμών. Η κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της σημείωσε ότι πλέον εξετάζουν και την νομική οδό ενώ τόνισε την ανάγκη νέων δυναμικότερων κινητοποιήσεων από πλευράς φορέων και πολιτών ενάντια σε αυτήν την κοινή Υπουργική Απόφαση που στις 29 Μαΐου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι πραγματικό σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει… είναι απίστευτο ….. Όλοι αυτοί που ψήφιζαν μνημόνια έρχονται τώρα και διαμαρτύρονται κατά της άσχημης κυβερνητικής πολιτικής.

Σύνολο 37 νέα διόδια και 7 μόνο στην περιοχή της Καβάλας. Παντού διόδια λοιπόν, στην κεντρική οδό της Εγνατίας και στους παραδρόμους. Μια εξέλιξη που θα φέρει αύξηση κόστους σε όλα τα επαγγέλματα και κύρια στις μεταφορές.

Θέλω όμως να εστιάσω και στο γεγονός ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στο ύψος της  Εγνατίας, όταν εγώ χαιρέτησα είπα ότι στηρίζω την εκδήλωση αντίδρασης, που γίνεται όμως αργά. Διότι όταν εγώ μιλούσα για Εγνατία και ΤΑΙΠΕΔ κανείς δεν έβγαινε να πάρει θέση για το ΤΑΙΠΕΔ. Όταν εγώ έλεγα ότι η Εγνατία Οδός έχει ξεπουληθεί κανείς δεν μιλούσε και όλοι απλά έκαναν λόγο για δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Αυτά έθεσα. Και είδαμε όλα τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. που ψήφιζαν μνημόνια  να έρχονται τώρα και να διαμαρτύρονται για διόδια. Τι σημαίνει αυτό ; Τέλος το κουτόχορτο. Ο κόσμος βλέπει και δεν τους εμπιστεύεται».

ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ..

Πρόσθεσε δε πως  «Η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη πλέον. Η κατάσταση όπως είναι θα ψηφισθεί κατά γράμμα και στο τέλος το ΤΑΙΠΕΔ θα κάνει αυτό που ζητάει. Θα μπουν δηλαδή τα διόδια κανονικά παρόλες τις αντιδράσεις του κόσμου, που θεωρώ ότι θα έπρεπε η αντίδραση του κόσμου έστω και αργά να είναι πιο δυναμική.

Όμως καλώς είχαμε την αντίδραση αυτή που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την συγκέντρωση στην Εγνατία Οδό.. Απλά όλα δείχνουν ότι ο κόσμος πλέον δεν τους εμπιστεύεται τους πολιτικούς…. Εκεί είναι το όλο θέμα, Όλη η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει χαθεί. Χρειάζεται ανανέωση και αυτό πρέπει να γίνει στις επικείμενες εκλογές. Διότι έτσι όπως βαδίζουμε πάμε για πλήρη αφανισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση