«Χρειάζεται να έχουμε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου της Καβάλας, στην τοπογραφική υπηρεσία, λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη η είσοδος στο κτίριο γίνεται με τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει κρούσμα μιας υπαλλήλου αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Έχουμε την εμπειρία και την υπευθυνότητα, έχουμε διαχειριστεί παρόμοιες καταστάσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας με τον προϊστάμενο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο είναι έμπειρα στελέχη και επομένως τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει τι πρέπει να κάνουμε. ήδη έχει γίνει απολύμανση του ορόφου που εργαζόταν η συγκεκριμένη υπάλληλος και θα γίνει ιχνηλάτηση μέσω των τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Η οδηγία που υπάρχει και ακολουθούμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι ότι πρέπει να φοράμε τη μάσκα με το που μπαίνουμε στο χώρο της Π.Ε. Καβάλας στο διοικητήριο καθώς επίσης να καθαρίζουμε πολύ καλά τα χέρια μας με αντισηπτικό που το δίνουμε στην είσοδο. Χρειάζεται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και όλα θα πάνε καλά.

Το κτήριο του Διοικητηρίου είναι ανοιχτό για τους πολίτες. Θα επανα-δραστηριοποιηθούν και τα ραντεβού. Όμως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις κυρίως για συμπολίτες μας που έρχονται από το νησί της Θάσου και από απομακρυσμένες περιοχές του νομού, όπως από Κεραμωτή ή από Οφρύνιο και είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Αυτοί οι άνθρωποι θα εξυπηρετούνται με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα και να κρατούν τις αποστάσεις».

ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «το κλίμα είναι καλό εδώ. Ο κορωνοϊός είναι ένα μέρος της ζωής μας, υπάρχει παντού πια. Υπάρχει μια διασπορά. Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει μια έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα. Εμείς έχουμε ένα μειονέκτημα ότι είμαστε πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μας επηρεάζει το γεγονός. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο Νοέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας και θα έχουμε έξαρση της γρίπης, γίνεται κατανοητό ότι οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Εδώ χρειάζεται να έχουμε ένα υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ίδιοι φορείς του ιού, να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να υψώσουμε ένα τείχος στον πόλεμο κατά της διάδοσης του covid 19. Δεν χρειάζονται ενέργειες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Είναι επικίνδυνο να γίνονται συγκεντρώσεις γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ανεξέλεγκτα για όλους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast