«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή κάθε απόφαση στο Δήμο Καβάλας, γιατί ο κίνδυνος πάντοτε ελλοχεύει» εκτιμά ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής

Η υπόθεση με τους 11 συμβασιούχους του Δήμου Καβάλας που το 2015 δεν τους ανανεώθηκε η σύμβαση καλά κρατεί…  Ως γνωστό η υπόθεση οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη καθώς οι πρώην εργαζόμενοι έκαναν αγωγή στον Δήμο Καβάλας διεκδικώντας χρήματα δεδομένου ότι δεν τους ανανεώθηκε η σύμβαση με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου.  Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Λεωνίδας Παππάς επέρριψε με δηλώσεις του ευθύνες στην Διοίκηση καθώς όπως δήλωσε την είχε προειδοποιήσει αλλά δεν τον άκουσαν.  Ο πρώην δήμαρχος καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής έκανε σχετικές δηλώσεις.

Αρχικά τόνισε πως «Ώρες ώρες θαυμάζω τη Δήμαρχο μας για την καταπληκτική ευχέρεια που έχει  να λέει πράγματα που δεν είναι αληθινά. Μπράβο της πραγματικά για αυτή της την ικανότητα. Θα μπορούσαμε να τη βάλουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί με τους Παραμυθάδες να λέει διάφορα πράγματα.

Λοιπόν, ο Λεωνίδας Παππάς το έθιξε πρώτος μετά από συνεννόηση βέβαια με εμένα. Τότε που έπρεπε. Όταν διακόπηκε για πρώτη και τελευταία φορά βέβαια η σύμβαση εργασίας ορισμένων οδηγών.

Μάλιστα εδώ το επιχείρημα ήταν το εξής. Ότι μπορούσε η διοίκηση να τους κρατήσει μια και οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν δικοί μας, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι οκτώ από τους ένδεκα.  Οι άλλοι ήταν δίμηνα που επέλεξε η σημερινή διοίκηση. Δεν ήταν δικά μας δίμηνα. Ήταν αρχές του 2015 και δεν ήταν δικά μας τα δίμηνα. Δηλαδή είχε οκτώ που είχαν προσληφθεί με τις περιβόητες αξιοκρατικές διαδικασίες, όχι επιλογή δική μου. Θα μπορούσαν να τους κρατήσουν αν ήθελαν αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Και οι άλλοι τρεις ήταν εκλεκτοί της σημερινής διοίκησης. Μπορούσαν να τους κρατήσουν Τους είχαν έτοιμους. Από αλαζονεία όμως το 2015 διότι τότε ήταν που δεν μας άκουγαν πολύ και έκαναν πολλά πράγματα διαφορετικά από αυτό που λέγαμε, απλά δεν τους κράτησαν.

Όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ στη δική μου θητεία. Πότε προσελήφθησαν άνθρωποι που δεν έπρεπε να προσληφθούν ή πότε έγινε μπέρδεμα με τις ανανεώσεις συμβάσεων επί δικής μου θητείας».

ΠΕΡΙ ΔΕΥΑΚ

Πρόσθεσε δε πως «Μέχρι στιγμής η ΔΕΥΑΚ τώρα δεν έχει πληρώσει κάτι . Γιατί τα δικαστήρια που έγιναν μέχρι τώρα και αφορούν στην υπόθεση των ΑμΕΑ τα κερδίζει η ΔΕΥΑΚ. Και μάλιστα τότε μας είχε κατηγορήσει η Δήμαρχος Καβάλας  ότι η δική μου δικηγόρος, όσο ήμασταν στη διοίκηση, δεν έκανε σωστά τη δουλειά της και έκανε λάθος, μέχρι στιγμής και με την μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Τσοχαταρίδη που έρχεται να ενισχύσει την σημερινή διοίκηση και να διορθώσει τα λάθη της που δεν τον φώναξε ποτέ, μέχρι και σήμερα λοιπόν δεν έχει κοστίσει κάτι στη ΔΕΥΑΚ.

Δηλαδή η υπόθεση των ΑμΕΑ πάλι θα επικαλεστώ τους άστοχους  χειρισμούς της σημερινής διοίκησης. Διότι όταν έγινε το πρώτο δικαστήριο με ένα μόνο εξ αυτών, εμείς ποτέ δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δεν μάθαμε τι θα γίνει, ούτε και τον Χρήστο Τσοχαταρίδη ρώτησαν και το αποτέλεσμα ήταν να πάνε γυμνοί στα αγκάθια και να χάσουν την  πρώτη δίκη, όπου ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανέφερε ψευδός και συκοφαντικά…. Δεν θέλω να πω περισσότερα μια και αρκετά τραβιέμαι στα Δικαστήρια ακόμη ως πρώην Δήμαρχος, για αυτό δεν θέλω να πάω αυτόν τον εργαζόμενο στα Δικαστήρια, όταν μας είπε ότι τάχα τον εκβιάσαμε να πάει να καταθέσει…

 

Στην ανακοπή της υπόθεσης έχει κερδίσει η ΔΕΥΑΚ μέχρι στιγμής αλλά ο εργαζόμενος μπορεί να πάει στο Εφετείο. Απλά ο μετέπειτα χειρισμός μετά από τις δικές μας συμβουλές δηλαδή και την παρουσία του Χρήστου Τσοχαταρίδη μέσα στο Δικαστήριο, έφερε έτσι την υπόθεση που δεν μας στοίχισε πολλά. Σαφώς λόγω των επιλογών της σημερινής διοίκησης κάτι στοίχισε, αλλά έως εκεί.

Αλλά όταν αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια μας, σταμάτησε η διαρροή. Και αυτούς τους 9 όταν εγώ ως δικηγόρος αποφάσισα μόνος ανάμεσα σε πολλούς και είπα ότι ο νόμος επιτρέπει να τους κρατήσουμε, αν και ήταν άνθρωποι που μπήκαν το 2006 επί διοικήσεως Εριφυλλίδη, δεν ήταν δηλαδή δικοί μου, είπαμε τότε παρά αντιδράσεις μέρους της ομάδας μου, να τους κρατήσουμε. Υπήρχε και η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και ήταν μια καλή ευκαιρία να τους κρατήσουμε μια που έβγαζαν και δουλειά.

Και όταν είπαμε τελικά να τους κρατήσουμε αφού μας δίδει το δικαίωμα αυτό ο νόμος, ούτε καν το δικό τους σωματείο μας βοήθησε και η περιβόητη υπαλληλοκρατία έδρασε στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι συνάδελφοι τους κατά τα άλλα δεν υπέγραφαν καν τα εντάλματα πληρωμής

Οι συνδικαλιστές συνάδελφοι κατά τα άλλα που εκλέχθηκαν και πάλι…».

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Τώρα με τους 11 της καθαριότητας, πρέπει να δούμε. Εγώ κλήθηκα να απολογηθώ στην Εισαγγελέα Καβάλας μάλιστα για την υπόθεση του κ. Λωλίδη, σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης βέβαια, γιατί έχω επανειλημμένα προσλάβει τον κ. Λωλίδη ως Υπεύθυνο Τύπου με τις διαδικασίες αυτές τις γνωστές, της απευθείας ανάθεσης. Ακόμη και αυτό στην σημερινή Ελλάδα θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Λοιπόν είδα το ερωτηματολόγιο της κ. Εισαγγελέως και πιθανές κατηγορίες είναι παράβαση κατά καθήκοντος και απιστία κατ εξακολούθηση. Που έχει οδηγηθεί η χώρα; Το να προσλάβει δηλαδή ο Δήμαρχος ένα άτομο για το Γραφείο Τύπου που το εμπιστεύεται προσωπικά και του βγάζει τη δουλειά κατά κοινή πεποίθηση επειδή κάποια στιγμή ένα έντυπο της Καβάλας έγραψε ότι ο Κωστής προσλαμβάνει τους κολλητούς του, σημαίνει ότι εγώ πρέπει να τρέχω στα Δικαστήρια και να χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και την ζωή μου. Τίποτε δεν είναι απλό.

Προχθές πήγα στην Κομοτηνή, μετά ξανά στην Κομοτηνή γιατί υπέγραψα να λειτουργεί ένα μαγαζί, τυπικά νόμιμο, ουσιαστικά παράνομο. Και επειδή τίποτε δεν είναι απλό για αυτό θα δούμε τι θα μας εισηγηθεί η Διοίκηση και η Δήμαρχος μαζί με τις διασφαλίσεις πως δεν θα διαπράξουμε καμία παράβαση και απιστία. …Όταν έχεις μέσα σε 3,5 χρόνια μιας δύσκολης περιόδου 100 μέρες στα Δικαστήρια, τι να πεις; Όταν σε τελική ανάλυση σήμερα είναι παιδική χαρά …αλλά δεν το καταλαβαίνει αυτό η διοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.