Χρειάζεται εγρήγορση για τον ιό όπως σημειώνει ο Αλέξης Πολίτης

Ιδιαίτερα μολυσματικός είναι ο κορωνοϊός και υπάρχει εγρήγορση από όλους τους φορείς. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Πολίτης σημείωσε πως “Θεωρώ και εκτιμώ ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα μολυσματικός και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.  Άλλωστε φαίνεται σε παγκόσμια κλίμακα όχι μόνο στη γειτονιά μας αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια.

Επίσης με το ίδιο σθένος φρονώ ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. Οι λόγοι είναι δύο. Θεωρώ ότι σιγά σιγά αποκτάται μια ανοσία της αγέλης από την κοινωνία, την κοινότητα. Στην Ελλάδα επειδή δεν νόσησε πολύς κόσμος στη διάρκεια της κορύφωσης, εκεί περίπου στην άνοιξη δηλαδή, είμαστε πίσω σε επίπεδο ανοσίας της κοινότητας αλλά εκτιμώ ότι αυτό σταδιακά αποκτάται.  Οι υψηλές θερμοκρασίες σίγουρα έχουν κάνει δουλειά. Τον Μάρτιο ενώ ο ιός είχε ξεκάθαρη στάση, έμπαινε στον οργανισμό για να σκοτώσει, τώρα δεν το κάνει. Και αυτό διαφαίνεται και από τον αριθμό των διασωληνωμένων, των βαρέως πασχόντων αλλά και τον αριθμό των ιδιαίτερα βαρέων λοιμώξεων τις οποίες πλέον δεν κάνει με την ίδια συνέπεια. Όντως χαλαρώσαμε όμως. Είναι επόμενο αυτό βέβαια γιατί ο κόσμος κουράστηκε, είναι πολλά και αυτά τα προβλήματα που προκάλεσε ο ιός. Είναι πολυεπίπεδα. Υπάρχουν πια πολλές μελέτες που άπτονται της ψυχιατρικής επιστήμης και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δεν το λέω εγώ δηλαδή αλλά είδαμε ότι πολλά έγιναν με την καραντίνα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Και πρόσθεσε πως « Ήρθε και η οικονομική καταστροφή για πολλούς ανθρώπους όχι μόνο για τους ανθρώπους του τουρισμού αλλά και για άλλους πολλούς. Όλο αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.  Οπότε ως αντίδραση είναι επόμενο να χαλαρώνουμε. Αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό. Γενικά έχουμε πάει πολύ καλά, και είναι καταδικαστέα τα φαινόμενα χαλάρωσης αλλά βλέπω ότι τελικά ο κόσμος πειθαρχεί. Ο κόσμος βλέπει την ανάγκη και πλέον πράττει αυτό που πρέπει. Αλλά και η κυβέρνηση συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά».

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των συνόρων εκτιμώντας ότι είναι λογικό να έχουμε κρούσματα. “Οι δείκτες δεν με ανησυχούν γιατί τον Μάρτιο ελέγχαμε περίπου 500 δείγματα την ημέρα και τώρα ελέγχουμε πάνω από 5000. Αυτός ο αυξημένος αριθμός είναι ένας επίπλαστος τρόπος οπότε δεν ησυχάζουμε. Βλέπουμε τι περνούν τα Βαλκάνια και όχι μόνο. Ο ιός είναι ένας έξυπνος και ανθεκτικός παίκτης και θα μας τιμωρήσει αν τον αψηφήσουμε. Γίνονται μελέτες για ένα κοινό εμβόλιο που δείχνει ότι βοηθά αρκετά για να μην πω πολύ στην αντιμετώπιση μιας βαριάς νόσου από τον ιό αυτό. Στην ομάδα των ερευνητών ήταν και η ομάδα του κ. Τσιόδρα και ας ελπίσουμε για κάτι καλό” σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *