Χρήσιμα  θεωρούν οι εστιάτορες  τα σεμινάρια γαστρονομίας που διοργανώνει η «Δημωφέλεια»

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης ξεκίνησαν την Τετάρτη σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας, τα σεμινάρια της πρωτοβουλίας για τη γαστρονομία, με τίτλο «Καβάλα – Ιστορίες Γεύσεων/Kavala – Tales of Taste», που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», με αρωγούς το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο Διευθυντών Εστιατόρων – Ταβερνών – Εξοχικών Κέντρων Καβάλας και το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Ν. Καβάλας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας και αφορά στη συγκρότηση και ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας και την προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού. Μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της επιχείρησης σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Καβαλιώτη executive chef Νίκο Φωτιάδη, κατάρτισαν έναν πρώτο κατάλογο τοπικών συνταγών, παραδοσιακών προϊόντων και τοπικών παραγωγών, καθώς και μια προμελέτη με προδιαγραφές για την εκπόνηση ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Καβάλας κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του σχολίασε πως τα σεμινάρια αυτά είναι πολύ χρήσιμα για τους επαγγελματίες του κλάδου τους. Συγκεκριμένα τόνισε πως «τα σεμινάρια ως σκοπό έχουν την προώθηση της Καβαλιώτικης κουζίνας σε σχέση με τη γαστρονομία και με τον τουρισμό. Η προσπάθεια είναι να καταστεί η Καβάλα ένας προορισμός και γαστρονομικός εκτός των άλλων που υπάρχουν στην πόλη και στο νομό. Τα σεμινάρια είναι τέσσερα, θα είναι Φεβρουάριο και Μάρτιο και από ότι βλέπω υπάρχει συμμετοχή συναδέλφων. Νομίζω ότι πρέπει να το αγκαλιάσουμε εμείς οι επαγγελματίες του χώρου, ούτως ώστε να γίνει εφικτό. Την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε με τον κατάλογο των εστιατορίων και του μενού και βλέπουμε χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Είναι χρήσιμα, σίγουρα παίρνουμε πράγματα. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν κι άλλοι συνάδελφοι, ο χώρος βέβαια γέμισε την πρώτη μέρα, αλλά θα μπορούσαν να είναι κι άλλοι συνάδελφοι, να είναι το 100% των μαγαζιών».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κληθείς να σχολιάσει πώς πηγαίνει ο κλάδος της εστίασης και τι προβλήματα αντιμετωπίζει, σημείωσε πως «η αλήθεια είναι ότι έχει ανεβεί πολύ ο τουρισμός στην πόλη μας και στο νομό μας και αυτό είναι πολύ θετικό και για μας και για τα μαγαζιά μας. Τα προβλήματα δεν λείπουν φυσικά, ένα πρόβλημα μεγάλο είναι ο ΦΠΑ που είναι στο 24%. Πάντοτε υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα παλεύουμε. Κάνουμε ένα δύσκολο επάγγελμα, κάθε μέρα κρινόμαστε από τους πελάτες, είμαστε στην πρώτη γραμμή. Λάθη δεν συγχωρούνται, πρέπει να αποδίδουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Το Καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, είναι ανοδικά τα τελευταία χρόνια, ιδίως πέρσι είχαμε μεγάλη άνοδο του τουριστικού ρεύματος. Ο Χειμώνας είναι πιο δύσκολος και χρειάζεται καλή διαχείριση να κάνουμε εμείς οι επαγγελματίες για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *