Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στο Νομό Καβάλας, κυρίως στην περιοχή Παγγαίου και Φιλίππων

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στο Νομό Καβάλας και κυρίως στην περιοχή Παγγαίου και Φιλίππων. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στα ορεινά υπήρξε πρόβλημα ιδιαίτερα στο Βουνοχώρι και στις Κορυφές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είδαμε άσπρη μέρα στην περιοχή, έκπληξη για την εποχή αυτή. Ξεκινήσαμε το πρωί με χιόνι σε αρκετά σημεία και σε πεδινές περιοχές, ακόμη και μέσα στις Κρηνίδες. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, όμως, οπότε το λιώνει στους δρόμους, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Βουνοχώρι, μέσα στον οικισμό, στη Λημνιά, στο Λυκόστομο, στις Κορυφές και στο Πολύνερο. Πιστεύω ότι θα λυθούν γρήγορα τα προβλήματα, ο καιρός θα βελτιωθεί, θα ανέβει η θερμοκρασία. Ήδη έχουμε ενημερωθεί από την περιφέρεια ότι σε λίγο θα ανέβει ένα εκχιονιστικό για να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων. Νομίζω ότι είναι υπό έλεγχο τα πράγματα. Ένα σημαντικό θέμα είναι το νοσοκομείο το οποίο παραμένει ανοιχτό. Αρκετά οχήματα κινούνται και λειτουργούν έτσι ώστε να παραμείνει ανοιχτό χωρίς κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι γρήγορα θα περάσει η κακοκαιρία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «το πρόβλημα με την παρατεταμένη βροχόπτωση είναι στα Τενάγη και την παρατενάγεια περιοχή. Υπάρχει έντονη αγροτική δραστηριότητα αυτήν την εποχή, οργώνουν, σπέρνουν σιγά- σιγά αλλά μετά την τελευταία βροχή θα δυσκολευτούν οι αγρότες να μπουν στα χωράφια τους. Θα περιμένουν λίγο να τραβήξει το νερό και μετά να συνεχίσουν. Δυστυχώς η πρωτογενής παραγωγή είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Οπότε εξαρτάται από τον καιρό πώς θα πράξουν για τις δουλειές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *