Χθες στην Καβάλα   ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης  της Γερμανίας Γιόακιμ Φούχτελ

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στην Καβάλα βρέθηκε χτες  ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης  της Γερμανίας Γιόακιμ Φούχτελ. Περίπου στην  1 μ.μ. τον κ. Φούχτελ υποδέχτηκε στην είσοδο του δημαρχείου, η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, μαζί με αντιδημάρχους. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ.  Κώστας Γιαννόπουλος. Στις δηλώσεις του ο κ. Φούχτελ είπε ότι το γεγονός της ένταξης των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO δίνει καινούργιες προοπτικές στην περιοχή και εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι αυτό ξεπερνάει τα στενά όρια του τουρισμού.

«Αυτή η ένταξη θα έχει ευεργετικές επιδράσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής. Στην Καβάλα υπάρχει πολύ καλή φιλοξενία κι όλοι θα αντιληφθούν πόσο ενδιαφέρον έχει να επισκεφθούν αυτή την περιοχή. Είναι ένας κλασικός τομέας, στον οποίο δραστηριοποιούμαστε στην ελληνογερμανική συνέλευση. Έχουμε ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων και επειδή κι εμείς είμαστε πρακτικοί άνθρωποι, έχουμε φέρει την εκπρόσωπο του θρησκευτικού γραφείου της Βαυαρίας, η οποία έχει τεχνογνωσία για τον τομέα και πόσες καλές θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να ανοίξουν μέσα από αυτόν τον τομέα, αλλά και για το πως θα μπορεί να γίνει πιο γνωστή η περιοχή. Απαραίτητο είναι να δουλέψουμε σκληρά. Η Γερμανία θα σας στηρίξει σ” αυτό κι εγώ προσωπικά θα κινητοποιήσω όλες τις δυνάμεις, ώστε να φτιάξουμε ένα υποδειγματικό μοντέλο και πρώτος στόχος μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη παρουσίαση στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου. Θα ανταλλάξουμε ιδέες κι απόψεις, θα διαμοιράσουμε ρόλους και θα υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ψηφιακές εφαρμογές, ώστε μέσω του διαδικτύου να αναπτύξουμε ένα παγκόσμιο κοινό που θα έχει πρόσβαση στο Μνημείο των Φιλίππων»  σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Η κ. Τσανάκα τόνισε προς τον κ. Φούχτελ ότι  «έρχεστε πλέον σε φίλους». Μάλιστα έκανε λόγο για   άριστη συνεργασία με τον προηγούμενο πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη προσθέτοντας ότι αυτό θα επιδιώξει και με τα νέα πρόσωπα.

«Είμαι πρακτικός άνθρωπος. Θα ήθελα από αυτές τις συναντήσεις και τις συνεργασίες να έχουμε ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Βάσει των όσων είπαμε στο γραφείο μου, νομίζω ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η δήμαρχος Καβάλας.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο κ. Φούχτελ ευχαρίστησε την κ. Τσανάκα για την υποδοχή κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις της δημάρχου και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο μερών.

Επεσήμανε δε ότι υπάρχει αμοιβαία σχέση με τη Νυρεμβέργη, που λειτουργεί άψογα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση