Φωτιά ξέσπασε στη μονάδα του Φρειδερίκου στην Νέα Καρβάλη

Φωτιά ξέσπασε στη μονάδα του Φρειδερίκου στην Νέα Καρβάλη η οποία έσβησε άμεσα. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης σημείωσε πως το ευτύχημα ήταν ότι η φωτιά σβήστηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το πρωί της Τρίτης υπήρξε μια μεμονωμένη πυρκαγιά κι ευτυχώς ελέγχθηκε πάρα πολύ γρήγορα, σε μία μονάδα του Φρειδερίκου στην περιοχή μας στη Νέα Καρβάλη. Μία δεξαμενή που χρησιμοποιείται για σκλήρυνση μετάλλων, πήρε φωτιά για κάποιον λόγο. Ωστόσο σβήστηκε πολύ γρήγορα, δεν υπήρξαν προβλήματα με ανθρώπους, αναπνευστικά κλπ. Λύθηκε το πρόβλημα και όλα καλά. Είναι από τα γεγονότα που καταλήγουν ευχάριστα κι αυτό είναι θετικό για την περιοχή και τους επιχειρηματίες.

Κάποια στιγμή ήταν τόσο πολύς ο καπνός που νομίζαμε ότι έγινε ατύχημα στην Εγνατία Οδό αλλά τελικά, τέλος καλό όλα καλά».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου στις 09:00 το πρωί εκδηλώθηκε η  πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Φρειδερίκος ΑΕ»  που είναι μηχανουργείο-χυτήριο,  με τους πυκνούς καπνούς να «καλύπτουν» την περιοχή.

Τη φωτιά προκάλεσε ανάφλεξη που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών. Αμέσως λειτούργησαν τα αντιπυρικά «αντανακλαστικά» της εταιρίας με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν το περιστατικό εν τη γενέσει του, ενώ η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας με δύο οχήματα στο σημείο είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την πλευρά της η εταιρεία δηλώνει τα εξής:

«Στις 08:20 το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του χυτηρίου της εταιρίας μας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τμήμα θερμικών κατεργασιών.

Άμεσα, ο υπεύθυνος παραγωγής της μονάδας ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, ενώ την ίδια στιγμή κινητοποιήθηκε η ομάδα πυρασφάλειας του προσωπικού μας η οποία, λειτουργώντας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας και αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί αρχικά υπό πλήρη έλεγχο και αμέσως μετά να κατασβεστεί εντελώς.

Η Διοίκηση της ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΑΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τόσο όλους τους εργαζόμενους στην εταιρία οι οποίοι ενήργησαν με ψυχραιμία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό όσο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή της που συνέβαλαν αφενός στον περιορισμό των ζημιών και αφετέρου στο να μη σημειωθεί ο παραμικρός τραυματισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast