Φιλοξενία φοιτητών από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (ΛΕΚ)  φιλοξενεί 17 φοιτήτριες και 2 φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου  για 6 εβδομάδες για να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Οι φοιτητές φιλοξενούνται στο ΤΕΙ  ενώ οι φοιτητές θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Θερινής Φύλαξης του Δήμου Καβάλας στους παιδικούς σταθμούς.  Σύμφωνα με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κ. Μαρίνα Φιλιππίδου  είναι μία δράση μέσω του προγράμματος IZEX.

Όπως ανέφερε «Πράγματι το Λύκειο Ελληνίδων φιλοξενεί φοιτήτριες και φοιτητές και πρόκειται για 17 κορίτσια και 2 αγόρια από την Κίνα, την Σερβία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Τουρκία και συνολικά οι φοιτητές μας ήρθαν μέσω της ΙΖΕΧ αυτής της παγκόσμιας οργάνωσης και ήρθαν εδώ για 6 εβδομάδες για να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Φιλοξενούνται όλοι στο ΤΕΙ Καβάλας και είναι όλοι εθελοντές φοιτητές από 19 έως 21 ετών. Εμείς σε συμφωνία με το Δήμο Καβάλας τους διαθέτουμε στο Δήμο Καβάλας για το πρόγραμμα της καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών. Κάθε μέρα θα είναι εκεί, 9-1, την ώρα δηλαδή που απασχολούν τα παιδιά.

Η σχέση και η επαφή με την Καβάλα ήρθε ως συνέχεια μεσολάβησης καβαλιώτισσας που σπουδάζει στην Αθήνα και που είναι μέλος της ΙΖΕΧ , η κ. Σοφία Παραγιού μου πρότεινε αυτή την προοπτική, να έρθουν δηλαδή οι φοιτητές και να εκτελέσουμε εμείς αυτό το πρόγραμμα.

Επειδή όμως τρέχει από το Δήμο Καβάλας, ζήτησα εγώ και πρότεινα και στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη και στην Αντιδήμαρχο κ. Φραντζεσκάκη να γίνει μια συνεργασία. Αυτό το πρόγραμμα της ΙΖΕΧ στηρίζεται από 9 πανεπιστήμια στην Ελλάδα και έτσι μου προτάθηκε και εμένα η συμμετοχή».

ΤΟ ΕΚΑΝΕ

Εξήγησε δε ότι «Αν δεν έκανε ο Δήμος  Καβάλας πρόγραμμα απασχόλησης θα το έκανε το ΛΕΚ. Αλλά σκέφθηκα να τους διαθέσω στο Δήμο Καβάλας. Οι φοιτητές είναι κάθε μέρα στο σχολείο. Μάλιστα μια ημέρα την εβδομάδα, εμείς προτείναμε ανά 25 παιδιά να πηγαίνουν στο ΛΕΚ – εφόσον το θέλουν οι γονείς τους – και να κάνουν άλλες δράσεις, να μάθουν χορό και να πηγαίνουν να βλέπουν ταινίες κλπ . Αλλά αυτό δεν έτρεξε επειδή δεν ήθελαν όλοι οι γονείς να γίνει κάτι τέτοιο».

Οι φοιτητές θα πάνε στο Κοσμόπολις, θα γνωρίσουν την πόλη ενώ οι φοιτητές μπορούν να πάνε και να προσφέρουν δουλειά εθελοντική και στο Κοσμόπολις και στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Ορισμένοι φοιτητές έχουν ξαναέρθει στην Ελλάδα, άλλοι έρχονται για πρώτη φορά.

«Το ΛΕΚ τελείωσε τις δράσεις του και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για το μεγάλο ταξίδι στο Τόκιο» ανακοίνωσε η κ. Φιλιππίδου.

Η ίδια ρωτήθηκε αν την ενδιαφέρει η θέση στην προεδρεία στην Παιδόπολη και απάντησε ότι  «Η αλήθεια είναι ότι είχα αφήσει το έργο μου ανολοκλήρωτο.  Η ανακαίνιση με το ΕΣΠΑ δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν θα έλεγα όχι» ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *