Φιλοξενία  νέων προσφύγων στην Καβάλα από το Κιλκίς, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των Γιατρών του κόσμου Άννα Γιοβανιού…

Ήταν αναμενόμενο .. Ενενήντα οικογένειες Σύριων προσφύγων και είκοσι ασυνόδευτα παιδιά αναμένονται από το Χέρσο του Κιλκίς, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού.

Μετά το Χαλκερό και τα 300 άτομα που φιλοξενούνταν εκεί, αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» φιλοξενούνται συνολικά 104 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύριοι και δυο οικογένειες από το Ιράκ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού, την Τετάρτη ήταν στην Καβάλα ο απεσταλμένος του κ. Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τους χώρους του πρώην στρατοπέδου.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η κ. Γιοβανιού, στο χώρο έχει γίνει μια δομή για τα ιατρεία των «ΓτΚ», η μεσαία δομή στο ίδιο κτίσμα, έγινε χώρος για τις γυναίκες και στην τρίτη δομή έγιναν τρεις αίθουσες, νηπιαγωγείου και διδασκαλίας για τα παιδιά. Επειδή ο αριθμός των παιδιών όμως είναι πολύ μικρός, αποφασίστηκε να μην πάνε σε σχολείο, αλλά τα μαθήματα να γίνονται εντός του «Ασημακοπούλου».

ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ

Γίνονται μαθήματα αγγλικών και αραβικών, ενώ υπάρχει και νηπιαγωγός που είναι επίσης πρόσφυγας. Δέκα προσφυγόπουλα είναι από 0 έως 4 ετών, 19 από 6 έως 12 ετών και 9 παιδιά είναι του νηπιαγωγείου. Να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά είναι εμβολισμένα. Όπως ανέφερε η κ. Γιοβανιού οι εργασίες στα τέσσερα πρώτα κτήρια, εκεί που γινόταν οι συναυλίες το καλοκαίρι, έχουν ήδη αρχίσει για να υποδεχτούν τις ενενήντα οικογένειες Σύριων και τα είκοσι ασυνόδευτα παιδιά, κάτι που θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στις δομές.

Μια μικρή επισήμανση στα όσα είπε η κ. Γιοβανιού έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος την ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι μέσω αυτής «αποκτάμε κι εμείς πληροφόρηση, την οποία συστηματικά μας στερεί το υπουργείο και η κυβέρνηση. Ερήμην μας, αλλά και δήμου, διαχειρίζονται το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση