Φθηνότερος φαίνεται ότι θα είναι φέτος ο πασχαλινός οβελίας, σύμφωνα με τον Ν. Δημόπουλο

Φθηνότερος φαίνεται ότι θα είναι φέτος ο πασχαλινός οβελίας όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος. Και αυτό διότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο, οι τιμές που δίνονται στους παραγωγούς είναι εξευτελιστικές.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως «φέτος οι τιμές στους παραγωγούς είναι εξευτελιστικές. Όταν λέμε εξευτελιστικές με όλη τη σημασία της λέξης. Δηλαδή μιλάμε για πώληση από 4,20 μέχρι 4,50 ή 4.60 στην Περιφέρειά μας καθαρό σφάγιο. Αυτό σημαίνει πως όταν οι τιμές πέρσι ήταν περίπου ένα ευρώ πάνω, στην ουσία ο καταναλωτής πρέπει να το πάρει τουλάχιστον ένα ευρώ λιγότερο, αν προσθέσουμε τους φόρους κλπ ίσως και λίγο περισσότερο. Όποιος πουλάει ακριβότερα είναι απατεώνας. Από κει και πέρα είχαμε τεράστια προβλήματα φέτος με την κακοκαιρία, είχαμε λιγότερα ζώα και θα έπρεπε να πιάσουμε στην ουσία καλύτερη τιμή. Δυστυχώς οι πολλές εισαγωγές των εμπόρων, των συνεργατών μας, τους αγαπάμε πάρα πολύ και μας αγαπάνε και μας σέβονται, σέβονται τον κόπο μας, σέβονται τι τραβήξαμε το Χειμώνα, για αυτό μας δώσανε μια τιμή που να μας αξίζει. Οι εισαγωγές είναι αθρόες, ο κόσμος ξέρει να αγοράζει ελληνικό και του αρέσει να αγοράζει ελληνικό, όμως όταν κάτι είναι ξένο και το βαφτίζεις γίνεται κατανοητό ότι κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι ελληνικό και τι είναι ξένο. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις ζώων τα οποία έχουν ανατομικά χαρακτηριστικά τέτοια που καταλαβαίνεις 100% ότι είναι από άλλη περιοχή. Αλλά πρέπει να είναι κάποιος που πιάνει το μάτι του, που ξέρει από αυτή τη δουλειά κι όχι ο απλός καταναλωτής».

ΕΛΕΓΧΟΙ

Κι όπως συμπλήρωσε με έμφαση «το θέμα είναι οι έλεγχοι. Όταν δεν υπάρχουν έλεγχοι, όταν έχουμε μια Κτηνιατρική Υπηρεσία που έχει μόνο δυο άτομα, καταλαβαίνει κανείς τι έλεγχος μπορεί να γίνει και πόσο μπορεί να είναι σίγουρος ο καταναλωτής ότι αυτό που αγοράζει είναι αυτό που βλέπει στην ταμπέλα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εισαγωγές. Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της πουλάει την παραγωγή της και της δίνει αξία, δεν την εξευτελίζει. Αλλά επειδή το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στις τιμές, μπορεί να παρέμβει στους ελέγχους. Και να μη γίνονται έλεγχοι μόνο στους εμπόρους όπως έγινε πέρσι σε κάποιους, που μπορεί κι αυτοί να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή των ελληνοποιήσεων, ίσως σε μικρότερο βαθμό από τους άλλους, αλλά πιάνουμε αυτούς οι οποίοι δίνουν και στον παραγωγό μια δεκάρα παραπάνω. Δηλαδή είχαμε πέρσι χαρακτηριστικά κάποιον έμπορο από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος έδινε μισό ευρώ παραπάνω στους παραγωγούς και μετά πιάστηκε γιατί κι εκείνος είχε κάνει κάποιες παρατυπίες τέτοιου τύπου. Καλώς πιάστηκε, όμως οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι σε όλους, κι όχι μόνο σε αυτούς που χαλάνε την πιάτσα στην τιμή. Άρα κάθετα έλεγχοι σε όλους, από το τελωνείο μέχρι τη ζυγαριά, για να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Αν δούμε πόσα εισαχθήκανε ρουμάνικα ή βουλγάρικα κλπ και πόσα πουληθήκανε, τελικά η ζυγαριά θα γέρνει πάρα πολύ προς αυτά που εισάγονται. Φαίνεται χάνονται στη διαδρομή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση