«Υποτονική η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης» αναγνωρίζει ο  πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών  Φώτης Πούλος

Υποτονική χαρακτήρισε την αγοραστική κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος. Κάτι που το απέδωσε και στην οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών ανέφερε αρχικά ότι «Αυτό που βλέπουμε έως τώρα αναφορικά με την κίνηση, είναι υποτονική και λόγω του καιρού και λόγω όλων των δυσκολιών που υπάρχουν στις οικογένειες και λόγω όμως του ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα – αν και έχουμε περάσει τον ένα μήνα από την έναρξη προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης – το επίδομα θέρμανσης.

Να δούμε τους επόμενους μήνες τι θα γίνει. Η μέση τιμή έχει πέσει λίγο, κυμαίνει από 90 έως 92 λεπτά το λίτρο και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες αυξήσεις, παρά θα  μείνουμε σε αυτές τις αυξήσεις που ήρθαν με την έλευση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ίσως λίγο διορθωθούν τα πράγματα τον επόμενο καιρό. Απλά το πετρέλαιο είναι κάτι που θεωρείται εντελώς χρηματιστηριακό και δεν είναι κάτι που μπορούμε να υπολογίσουμε και να δούμε τις τιμές του για τον επόμενο καιρό».

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

Στο ερώτημα αν οι καταναλωτές προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης απάντησε ότι «Οι μεγάλες ποσότητες για τους καταναλωτές έχουν πάψει εδώ και χρόνια. Όλοι σχεδόν μήνα μήνα κρατούν καυστήρες ανοικτούς και οι ποσότητες είναι λίγες. Εμείς όλοι οι πρατηριούχοι προσπαθούμε και εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *