Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας

 

 

 

Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας γεγονός που προβληματίζει τους καταστηματάρχες. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σχολίασε πως η κίνηση είναι χαμηλή όπως και οι θερμοκρασίες. Επεσήμανε δε πως επικρατεί μία σύγχυση στους καταναλωτές σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

Όπως ανέφερε “Πράγματι ολοκληρώνεται η εκπτωτική περίοδος και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και στην αγορά. Χαμηλή προσέλευση, χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον,

 

Μας επηρέασε πάρα πολύ η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ιδιαιτέρως το βλέπουμε τα απογεύματα που ο κόσμος δεν κυκλοφορεί καθόλου στην αγορά και φυσικά από μια πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του εμπορίου, μετά τις 18 Ιανουαρίου δηλαδή που ο κόσμος ξεχύθηκε στα καταστήματα και έδειξε ένα πολύ έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι ήταν κλειστά για ένα μεγάλο διάστημα σε ό,τι αφορά την φυσική παρουσία δημιουργήθηκαν σαφώς κάποιες ανάγκες αλλά μετά άρχισε μια φθίνουσα πορεία που ήρθε να την αποτελειώσει η κακοκαιρία και βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει μια χαμηλή προσέλευση καταναλωτών στα καταστήματα.

Εκτός του κρύου, υπάρχει και σύγχυση στους καταναλωτές σε ό,τι αφορά το ότι βλέπουν τα αθηναϊκά κανάλια τα οποία μεταφέρουν το τι συμβαίνει κι ρωτούν αν μπορούν να μπουν χωρίς ραντεβού.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ

Πρόσθεσε δε πως «Προσπαθούμε να ενημερώσουμε, να πούμε ότι τα καταστήματα της Καβάλας είναι ανοικτά με φυσική παρουσία, λέμε ότι υπάρχει μεγάλο εκ πτωτικό διαθέσιμο υλικό και ας έρθει ο κόσμος να κερδίσει καλές τιμές”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά το πέρας των εκπτώσεων και με τις ίδιες καιρικές συνθήκες κανένα κατάστημα δεν θα πάψει να κάνει εκπτώσεις στα χειμερινά είδη. “Αλλά ας μην ανοιγοκλείνουν οι ειδικοί τα καταστήματα και ας ξέρουμε και εμείς επιτέλους αν και εφόσον θα λειτουργήσουμε. Γιατί αυτό δημιουργεί ένα έντονο αρνητικό κλίμα.

Πέρσι ανοίξαμε τον Μάιο και ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει και γιατί να πάρει ένα ανοιξιάτικο ρούχο αφού οι ζέστες είχαν ήδη μπει οπότε μας έμειναν τα ρούχα τα ανοιξιάτικα.

Και αν δεν πουληθούν τα χειμωνιάτικα ρούχα δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει κανείς την επόμενη περίοδο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Υπάρχει βέβαια και το πρόβλημα με την εστίαση, με τα κλειστά καταστήματα.

Τέτοια εποχή άλλα χρόνια γινόταν δεκάδες χοροί, κοβόταν δεκάδες βασιλόπιτες, υπήρχαν ανάγκες να στολισθεί,  να ντυθεί κάποιος και να πάει σε μια χαρούμενη εκδήλωση. Φέτος τίποτε δεν υπάρχει για αυτό και έχουμε χαμηλές πτήσεις” τόνισε δίδοντας μάλιστα και συγχαρητήρια στους εμπόρους που τηρούν αυστηρά τα μέτρα και δεν έχουν κανένα κρούσμα τόσο μεγάλο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast