Υπογράφηκαν δύο συμβάσεις του Δήμου Καβάλας για έργα σε παιδικές χαρές και σχολεία

Ο Δήμος Καβάλας υπέγραψε δύο συμβάσεις ύψους 1.2 εκ ευρώ για παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές και παιδικές χαρές. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κα Ευαγγελία Δρακονάκη πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου Καβάλας.

Η κα Δρακονάκη δήλωσε ότι «όταν φτάνει η ώρα της υπογραφής κάποιων συμβάσεων υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης. Διότι για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, έχει μελετηθεί το έργο, έχει δημοπρατηθεί, έχουν ξεπεραστεί όλοι οι σκόπελοι της γραφειοκρατίας, των ενστάσεων των αντιρρήσεων, ενδεχομένως των προδικαστικών συμβιβασμών που μπορεί να χρειάζονται κλπ. Σ’ αυτήν την περίπτωση ήμασταν τυχεροί και αναγκαστήκαμε να καλύψουμε μόνο το διάστημα των περίπου 7-8 μηνών από την ημέρα της δημοπράτησης μέχρι τη μέρα υπογραφής της σύμβασης, σε περιπτώσεις και σε δύο έργα τα οποία δεν είχαμε κάποιες ενστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ειδικά το ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ, έπρεπε να περάσει και έλεγχο από την Αθήνα.

Τέλος καλό, όλα καλά. Χθες (σ.σ. την Τετάρτη) έλαβε χώρα η υπογραφή δύο συμβάσεων που αφορούν δύο έργα. Ένα έργο 900 χιλιάδων που αφορά παρεμβάσεις σε σχολεία, σχολικά κτήρια κα σε αυλές σχολείων. Το δεύτερο έργο είναι 300 χιλιάδων ευρώ από ιδίους πόσους που αφορά παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους ως επί το πλείστον όμως σε εκείνους οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τα πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς τα οποία θα προμηθευτούμε με ξεχωριστό διαγωνισμό, διαγωνισμό προμήθειας, από τον Φιλόδημο. Συνολικά αρχικού προϋπολογισμού 1,3 εκ., κοινοπραξίες από την Καβάλα, οπότε ένας κύκλος εργασιών και απασχολήσεων και προμήθειας υλικών θα ξεκινήσει και θα κινηθεί μέσα στο δήμο μας».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Για τα έργα στις παιδικές χαρές είπε ότι «μιλάμε πάντοτε για χώρους που είναι από το εγκεκριμένο σχέδιο χαρακτηρισμένοι για παιδική χαρά. Το έργο που υπογράφηκε δημιουργεί τις υποδομές, κάποιες εκσκαφές, κάποιες διαμορφώσεις. Θα πιάσει τα επιτρεπτά υψόμετρα όπου χρειάζεται έτσι ώστε να έρθει να «κουμπώσει» ο διαγωνισμός των οργάνων που είναι αποκλειστικά προμήθεια και τοποθέτηση. Ο διαγωνισμός της προμήθειας θα καθυστερήσει λίγο για ευνόητους λόγους, έτσι ώστε όταν ευοδώσει η διαδικασία της προμήθειας να είμαστε ήδη έτοιμοι στην υποδομή για να έρθουν να «κουμπώσουν» κατευθείαν τα παιχνίδια και να μην χρειάζεται να τα αποθηκεύουμε σε χώρους με τον κίνδυνο φθοράς ή απώλειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *