«Υπερβάσεις και υπερκοστολογήσεις  με στοιχεία» αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος  Άρης Βέρρος 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Βέρρος  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  κατήγγειλε το γεγονός ότι σε κάποιες προμήθειες του Δήμου Καβάλας παρουσιάζονται υπερβάσεις στα κόστη των ειδών που προμηθεύεται.  Σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε πως «Ήταν λογικό ως δημοτική παράταξη μετά τις καταγγελίες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αφορμή την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας, αλλά και την προμήθεια διαφόρων υλικών αλλά και των εργασιών που έπρεπε να γίνουν υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες και μάλιστα μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία από το Σωματείο Θερμουδραυλικών Καβάλας, όπου εμείς είχαμε υποχρέωση από την πλευρά μας, να διαπιστώσουμε αν έχει κάποια βάση αυτή η καταγγελία. Και δυστυχώς διαπιστώσαμε από μια έρευνα αγοράς που κάναμε σε μικρό χρονικό διάστημα ότι πραγματικά οι τιμές οι οποίες και παρουσιάσθηκαν στο συγκεκριμένο τιμολόγιο που κόπηκε στο Δήμο από τον συγκεκριμένο επαγγελματία που του έγινε η ανάθεση ότι είναι 2 και 3 φορές υψηλότερες από την λιανική τιμή που υπάρχει. Που αυτό σημαίνει ότι προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

Θεωρήσαμε σωστό να το αναφέρουμε σαν παράταξη στο Δ.Σ. και βεβαίως να φέρουμε όλα τα στοιχεία στο προεδρείο προκειμένου και η διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται».

ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης δεν μπορούμε εμείς μια δημοτική παράταξη να δεχθούμε ότι οι τιμές πάρθηκαν από το διαδίκτυο. Δεν είναι άλλωστε τόσο δύσκολο να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να διαπιστώσεις ορισμένα πράγματα.

Άλλωστε αυτό το διάστημα άκουσα πάρα πολλά να λέγονται και από χείλη και στόματα του Αντιδημάρχου  κ. Καλανταρίδη και από την κ. Δήμαρχο κ. Τσανάκα ότι επί μια ημέρα προσπαθούσαν να βρουν τιμές και όλα αυτά.

Όλα όσα λέμε είναι πανεύκολα. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν  καταστήματα αλλά και επαγγελματίες που εδώ και χρόνια ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο και πολύ καλά μάλιστα και όλοι εμείς ως πολίτες όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με την θέρμανση μας, επισκεπτόμαστε αυτά τα καταστήματα και κάνουμε και τις δικές μας αγορές.

Άρα ήταν πολύ απλό να πάνε σε αυτούς τους επαγγελματίες, πολύ γνωστούς οι οποίοι άλλωστε στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί και με το Δήμο της Καβάλας και έτσι θα είχαν μια εικόνα τιμών.

Βέβαια άκουσα και δικαιολογίες ότι δεν ισχύουν αυτές οι τιμές, αλλά είναι προϋπολογισμός. Εμείς τις τιμές αγοράς τα είδαμε μέσα από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου αναγκαστικά ανέβασαν την συγκεκριμένη ανάθεση, το συγκεκριμένο έργο και από τον συγκεκριμένο επαγγελματία.

Μιλάμε ότι είναι χρήματα που θα καταβληθούν μόλις εγκριθεί το τιμολόγιο. Άρα το τιμολόγιο κόπηκε με συγκεκριμένες τιμές, αυτές που είδαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έχω στα χέρια μου άλλωστε παροχή ηλεκτρικών και ανταλλακτικών από την εταιρεία τάδε μέχρι ποσού 1000 ευρώ και άλλα υδραυλικά και ανταλλακτικά ύψους 35 χιλιάδων.

 

Ο προϋπολογισμός γίνεται και από τον Δήμο και από κάθε άλλη υπηρεσία όταν θα βγει σε διαδικασία διαγωνισμού όπου θα κατατεθούν οι προσφορές. Και εκεί επειδή κάνεις ένα υπολογισμό ζητάς προσφορά και μετά κατεβαίνει το ποσό. Εδώ όμως μιλάμε για ανάθεση, όχι για εκτίμηση».

 

ΧΑΛΚΕΡΟ

 

Αναφορικά με τα παράπονα των κατοίκων του Χαλκερού για δυσοσμία ο ίδιος είπε ότι  «Ακούσαμε πολλά για αυτό και ζητήσαμε από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016 όταν για πρώτη φορά ήρθε μέσα στο Δ.Σ. και μοιράσθηκε η καταγγελία των 200 περίπου κατοίκων του Χαλκερού ζητήσαμε από τη Δήμαρχο και εγώ προσωπικά να ενημερωθεί η ίδια από το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας εάν και εφόσον γίνονται οι υποχρεωτικές και νόμιμες μετρήσεις και αν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων και αν μας ενημερώνουν.

 

Αυτό που μας είπε η Δήμαρχος είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα και για αυτό ζήτησα επειδή δεν μας τα δίδουν να απευθυνθούμε στο τμήμα περιβάλλοντος και να μας δώσουν τα στοιχεία, αφού είναι υποχρέωση μας ως Δήμος να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα αφού όλα αφορούν την υγεία όλων μας. Μιλάμε για τα αυτονόητα. Δεν είπαμε κάτι τρομερό. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας. Λογικά την ερχόμενη εβδομάδα κάτι θα γίνει αλλά εμείς θα ζητήσουμε και πάλι στοιχεία.

 

Τέλος για τον οδικό άξονα Ε61 δεν έχουμε κάποια εξέλιξη παρά έναν προβληματισμό από τους 12 δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων που έχουμε προσφύγει και κάναμε ένσταση αν θα πρέπει τελικά να κάνουμε και πάλι ένσταση στο άρθρο 152 μια και η απόφαση του Δήμου είναι γνωμοδοτική οπότε για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε η ένσταση μας,. Χωρίς να μπει κανείς στην έννοια της ουσίας. Κανονικά τέλος βαρύνουσα θέση είναι αυτή που θα έχει το Δασαρχείο αλλά ο μόνος τρόπος για  να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας σε αυτή την περίπτωση είναι   να πάμε δικαστικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, κάποια επιτροπή ίσως. Άρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *