Υπεγράφη την Τετάρτη από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο η άδεια στην εταιρία «Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος υπέγραψε την Τετάρτη την αδειοδότηση της εταιρείας «Λιπάσματα Καρβάλης  Α.Ε.» κατόπιν εισήγησης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και πιθανές ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 15 ημερών από την υπογραφή της απόφασης. Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως ο ίδιος τήρησε αυστηρά το γράμμα του νόμου στο θέμα της αδειοδότησης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «τήρησα αυτό το οποίο είπα από την πρώτη στιγμή σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι όταν θα υπάρξει θετική εισήγηση, δηλαδή όταν θα έχουνε πληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις οι οποίες είναι αναγκαίες και ικανές για τη χορήγηση της άδειας τότε θα υπογραφεί η άδεια. Αν αυτές δεν πληρούνται δεν θα υπογραφεί μέχρι τότε. Την Τετάρτη υπήρξε η εισήγηση, υπήρξε η υπογραφή, έγινε η αλλαγή του ονόματος του φορέα στην άδεια του εργοστασίου όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. Το θέμα είναι λίγο πιο σύνθετο γιατί έχουμε άλλο φορέα που ήταν ο τελευταίος χρήστης που επ΄ ονόματί του είχε εκδοθεί η άδεια, κι έχουμε άλλον φορέα άλλη εταιρία η οποία είναι ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων. Αλλά οι απόψεις που είχε διατυπώσει το Σωματείο των εκτός εργασίας εργαζομένων δεν απέχουν πολύ από την άδεια έτσι όπως έγινε η αλλαγή του ονόματος του φορέα».

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Κι όπως διευκρίνισε ο κ. Μαρκόπουλος «δεν μεταβιβάστηκε καμία άδεια, άλλαξε το όνομα του χρήστη της άδειας. Το θέμα για μας είναι ένα. Εγώ εκείνο που θέλω είναι και το λέω γιατί θέλω να αντιδιαστέλλω και δύο διαφορετικές καταστάσεις. Το ένα πράγμα που θέλω είναι να λειτουργεί το εργοστάσιο και το δεύτερο θέμα το οποίο θέλω είναι να μην υπάρχουν δύο κατηγοριών εργαζόμενοι. Θέλω να υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι να είναι εντός εργασίας μόνο. Αυτό δεν περνάει από το χέρι μου, αυτά είναι τα δύο βασικά πράγματα που θέλω. Άλλη είναι η άποψη την οποία μπορεί να έχει ο οιοσδήποτε για ένα θέμα για το εργοστάσιο, κι εγώ την έχω πει, την άποψή μου όσον αφορά τη σχέση εργασίας την έχω καταθέσει. Από την άλλη πλευρά διαφορετικό είναι η εφαρμογή του νόμου που μπροστά μας δεν έχουμε το ποια είναι η άποψή μας, τι πιστεύουμε και δεν πιστεύουμε, έχουμε έναν νόμο. Η Βουλή τον ψήφισε, οι βουλευτές τον ψήφισαν, κι ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι εμείς απλώς τον εφαρμόζουμε. Μη συγχέουμε τις δύο διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις. Εκείνο το οποίο ισχύει είναι η δεύτερη προσέγγιση. Είναι η δεύτερη πλευρά του νομίσματος. Η οποία πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρη και απολύτως σεβαστή από όλους. Εγώ δεν θέλω, με ενοχλεί, από τότε που τελείωσα το Πανεπιστήμιο και το στρατιωτικό μου είμαι ένας άνθρωπος που έχω δουλέψει όλα μου τα χρόνια και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Πολλές φορές μάλιστα δούλευα και σε δύο δουλειές ταυτόχρονα ως ιδιώτης για να μπορώ να καλύψω όλες μου τις ανάγκες. Δεν μου αρέσει να έχουμε δυο κατηγορίες εργαζομένων. Δεν μου αρέσει να έχουμε ανέργους οι οποίο βρέθηκαν για τον α ή β λόγο εκτός της δουλειάς τους. από  κει και πέρα όμως η αλλαγή του ονόματος του φορέα στην άδεια δεν θέτει τέτοιες προϋποθέσεις. Αυτά λέει ο νόμος».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΙΤΣΗ

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, σημείωσε πως «τώρα που έχει υπογραφεί η άδεια, αυτά που λέει ο κ. Χαρίτσης τα αντιμετωπίζω με τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός. Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για παρανομίες. Κατονόμασε όμως καμία; Κατονόμασε μήπως κανένα σημείο της νομοθεσίας με βάση το οποίο πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια; Εάν το κατονόμασε και δεν το κατάλαβα να μου το πει κάποιος, διότι εδώ αορίστως ομιλών διατύπωσε την προσωπική του άποψη. Απλά είχε τη δυνατότητα να την τυπώσει σε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου του οποίου το χαρτοφυλάκιο κατέχει. Σε ποιο σημείο της νομοθεσίας που αναφέρεται στην αλλαγή του φορέα κάνει αναφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα; Γιατί κι εγώ ακούγοντας τον κ. Χαρίτση και τον όποιο υπουργό ρώτησα και μού λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Κι ακόμα περισσότερο για να μην αμφιβάλλει κανείς κι ο νομικός σύμβουλος που μας έδωσε την άποψη της Περιφέρειας το ίδιο έγραψε κι αυτός. Ότι δεν έχουν σχέση αυτά τα θέματα. Παρόλα αυτά είναι η άποψη του κ. Χαρίτση. Σεβαστή» τόνισε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ένα περιθώριο 15 ημερών για υποβολή ένστασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση