«Υπαίτιος για τη μη εξεύρεση λύσης μέχρι σήμερα, είναι ο Δήμος Καβάλας» δηλώνει για το θέμα της ακτής Καλαμίτσας ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου

Επαφές με την ΕΤΑΔ έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ακτής Καλαμίτσας ώστε να διευθετηθεί το θέμα. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Γιώργο Παπαφιλίππου βρίσκονται σε φάση εξεύρεσης λύσης για να λειτουργεί η ακτή με συνθήκες αξιοπρέπειας.

Ο κ. Παπαφιλίππου δήλωσε ότι «το αγκάθι για την μη εξεύρεση λύσης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Καβάλας, είναι ένα υπέρογκο πρόστιμο που είχε επιβάλλει η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας σε βάρος της ΕΤΑΔ για κάποιες αυθαίρετες κατασκευές σε ένα από τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί. Όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο, ουσιαστικά τη διαχείριση της ακτής και της περιοχής την είχε ο Δήμος Καβάλας. Έγιναν στο παρελθόν πολλές συζητήσεις, διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Καβάλας, προτάθηκαν λύσεις που θα έδιναν τη δυνατότητα και το Δήμο Καβάλας να εκμεταλλευτεί προς όφελος των Καβαλιωτών την ακτή και να επέλθει ηρεμία. Εκτιμώ και πιστεύω ότι υπαίτιος για τη μη εξεύρεση λύσης μέχρι σήμερα, είναι ο Δήμος Καβάλας. Διότι το πρόστιμο εξακολουθεί να υπάρχει και δεν έχουν γίνει προσπάθειες από την πλευρά του Δήμου Καβάλας   για αναίρεση του προστίμου. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σήμερα σε τελικό στάδιο εξεύρεσης λύσης που θα διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών. Και φυσικά θα υπάρξει μέριμνα ότι οι εγκαταστάσεις της να λειτουργούν, να ανακαινιστούν και να διασφαλίζεται έτσι η λειτουργία της ακτής με συνθήκες αξιοπρέπειας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε τη λύση είναι προ των πυλών. Έχουμε εισηγηθεί στην ΕΤΑΔ να υπάρξει και πρόσληψη ναυαγοσώστη από αυτήν. Πιστεύω ότι θα διασφαλιστεί και η ύπαρξη ναυαγοσωστών».

ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Δήμος Καβάλας εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια προς την πλευρά της ΕΤΑΔ ώστε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να επιτευχθεί συναινετική λύση. Κι έτσι εμείς οι τρεις βουλευτές αναγκαστήκαμε να δράσουμε λόγω αδράνειας του δήμου και τώρα είμαστε στο τελικό στάδιο. Πρέπει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες και αμέσως μετά τις εκλογές εκτιμώ ότι θα ανακοινωθεί η λύση που επεξεργάζεται αυτήν την στιγμή η ΕΤΑΔ.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι για λόγους μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς, ο Δήμος Καβάλας τηρεί τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα ώστε αφενός μεν να εκτεθεί η ΕΤΑΔ και μέσω της ΕΤΑΔ η κυβέρνηση και αφετέρου από αυτήν τη στάση και την τακτική που ακολουθεί να επωφεληθεί η δήμαρχος. Ελπίζω, όμως, ότι οι Καβαλιώτες που έχουν και κρίση και μνήμη θα αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει και θα καταλογίσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των Ευρωεκλογών για το μέλλον της Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *