Υπέρ της επένδυσης χρυσού ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Γιάννης Μούτλιας

Υπέρ της επένδυσης χρυσού τάσσεται η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας». Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης κ. Γιάννη Μούτλια η επένδυση που έχει σχεδιαστεί για τον Έβρο είναι σημαντική και απαραίτητη.

 Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός ότι είναι σοβαρό το θέμα. Μιλάμε για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) Καβάλας την περασμένη Πέμπτη. Καταρχάς, ο κ. Ποτόλιας, ως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με το χρίσμα του ΚΚΕ κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δ.Σ. με το οποίο δηλώνονταν ότι είμαστε εναντίον κάθε επένδυσης για χρυσό στην περιοχή του Ν. Έβρου.

 Γενικά και αόριστα και μάλιστα με αναφορές σε κείμενα με απόψεις κουμουνιστικής περιόδου των αρχών του 20ου αιώνα περί του χρυσού που ανήκει στον λαό και άλλα τινά…..

 Εγώ το ψήφισμα το καταψήφισα. Οι επενδύσεις αν γίνουν και πως, στην χώρα τη δική μας το αποφασίζουν συγκεκριμένα αρμόδια όργανα. Όλα κρίνονται από τα κρατικά όργανα και από τις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές οι οποίες στελεχώνονται από ομάδες επιστημόνων.

 Επίσης στην χώρα μας υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο πολύ φιλικό προς το περιβάλλον σε ό,τι αφορά τις εν δυνάμει επενδύσεις. Εξάλλου όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης μπορεί να προσφύγει και στο ΣτΕ.

 Χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμία από αυτές τις διαδικασίες, ερχόμαστε και  βγαίνουμε εμείς έτσι απλά και να λέμε ότι είμαστε ενάντια, προβάλλουμε μια πολιτική που προέρχεται από κομουνιστικά ή κομουνιστογενή κόμματα που στην λογική τους είναι η άρνηση σε κάθε μορφής επένδυση, αφετέρου λαϊκίζουμε και δημιουργούμε κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες ότι η επένδυση θα φέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις.

 Υπάρχει λαϊκισμός, πολιτική τοποθέτηση ενάντια στις επενδύσεις. Γι αυτό και καταψήφισα στο ψήφισμα».

 ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο ίδιος θύμισε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι επενδύσεις. «Μιλάμε για επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Και εδώ άλλωστε έχουμε μια επένδυση χρυσού που θα φέρει αύξηση θέσεων εργασίας και μάλιστα με καλό μισθό ενώ θα έχουμε μια γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Η χώρα αυτή την στιγμή θέλει επενδύσεις μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος. Άρα κάθε απόφαση ή άποψη που είναι ενάντια στις επενδύσεις στρέφεται ενάντια στην οικονομία της χώρας» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *