Υπέγραψε την άδεια της εταιρείας «Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ» όπως ακριβώς προβλέπεται από τις νόμιμες διαδικασίες τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι υπέγραψε την αδειοδότηση της εταιρείας «Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ» όπως ακριβώς προβλέπεται από τις νόμιμες διαδικασίες, απαντώντας στις επικρίσεις του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Βιομηχανίας Λιπασμάτων  κ. Νίκου Βογιατζίδη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Βογιατζίδη, σημειώνοντας πως «ενδιαφέροντα αυτά τα οποία λέει ο κ. Βογιατζίδης, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να προσγειώσω τη συζήτηση στα πλαίσια της πραγματικότητας όπως αυτά ακριβώς ισχύουν. Καταρχάς τις απόψεις του κ. Βογιατζίδη τις έχω ακούσει με τα αυτιά μου κι εγώ και ο διευθυντής Ανάπτυξης μια μέρα που υπήρχε κάποια ένταση στο γραφείο του διευθυντή. Υπάρχει καταχωρημένο στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ο κ. Βογιατζίδης το οποίο ξέρουμε το τι λέει. Όσον αφορά τη νομιμότητα, βεβαίως σεβαστή η άποψη του Νίκου Βογιατζίδη, σεβαστή κι η άποψη του καθενός, αλλά αυτήν την κρίνει η υπηρεσία. Εάν τα αρμόδια υπουργεία θέλουνε να πούνε μια άποψη και να κάνουν οποιαδήποτε προσφυγή ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός στα πλαίσια της νομοθεσίας η οποία ισχύει. Αυτήν τη στιγμή λέγονται πράγματα τα οποία ανθίστανται της πραγματικότητας. Βγαίνει για παράδειγμα κάποιος και λέει γιατί δόθηκε η άδεια εφόσον οι ελεγκτές, λοιπόν ρώτησα έναν άνθρωπο που ασχολείται με τη δημόσια διοίκηση χρόνια».

ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΈΛΛΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «Ο έλεγχος που κάνουν οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης δεν αναστέλλει καμία λειτουργία της διοίκησης μέχρι να καταλήξει σε ένα πόρισμα. Το πόρισμα μπορεί να βγει σε μια βδομάδα, σε ένα εξάμηνο, σε ένα χρόνο, σε ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι επειδή ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδης έστειλε μία επιστολή στον κ. προϊστάμενο, Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και αυτός είπε ότι θα έρθουν να κάνουν έλεγχο, βεβαίως να έρθουν να κάνουν έλεγχο σε όποια υπηρεσία θέλουν, δεν αναστέλλεται καμία λειτουργία της διοίκησης. Δεύτερο σημείο το οποίο είναι σημαντικά αναληθές. Από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης  κ. Χαρίτση τον οποίο διάβασα σε κάποιους ιστοχώρους που έχουν μια εντελώς στοχευμένη προσέγγιση επί του θέματος, ότι την εντολή που έδωσε ο κ. Χαρίτσης ουδέποτε ήρθε το παραμικρό εισερχόμενο από τον κ. Χαρίτση στη Διεύθυνση Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Τα δελτία τύπου τα οποία μπορεί να εκδίδει ο καθένας καλά είναι, αλλά είναι δελτία τύπου. Δεν είναι έγγραφα, δεν έχουν καμία βαρύτητα στα πλαίσια της δημόσιας διοίκησης. Κι ένα θέμα επίσης, εάν τυχόν τα υπουργεία έχουν την αποκλειστική ευθύνη  θα με απάλλασσαν από ένα μεγάλο βάρος, αν λέγανε ότι δυνάμει του τάδε νόμου σας δίνουμε την εντολή να μη χορηγήσετε την άδεια. Ή αφήστε το εσείς με βάση αυτές τις διατάξεις θα το κρίνει το υπουργείο μας. Αλλά τέτοιο έγγραφο δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως υπήρξαν διάφορα κείμενα ούτε καν έγγραφα τα οποία είναι γεμάτα από αόριστες διατυπώσεις και τα οποία έχουν άλλους σκοπούς για τους οποίους έχω εκφραστεί, εκτός από το να λειτουργήσει το ζήτημα της μεταφοράς της άδειας. Αυτές είναι οι απόψεις οι δικές μου, αυτές είναι οι απόψεις της Π.Ε, Καβάλας, το ζήτημα είναι λεπτό γιατί αφορά μια βιομηχανία στην οποία δούλεψαν, δουλεύουν και πρέπει να δουλέψουν και άλλοι άνθρωποι κι εννοώ αυτούς που σήμερα βρίσκονται εκτός εργασίας και δεν είναι το ζήτημα να μπορέσουμε να αποδυθούμε σε μια προσπάθεια που θα είναι μια διαδικασία που θα έχει πολλά νομικά επιχειρήματα και λίγη ουσία. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις είναι ιδιοκτησία της ΕΛΦΕ. Ο τελευταίος φορέας της άδειας, ο προηγούμενος φορέας που είχε στο όνομά του την άδεια είναι η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Άρα μεταφέρθηκε η άδεια όπως ζήταγε και ο κ. Βογιατζίδης με τα εξώδικά του, από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ στην εταιρία Λιπάσματα Καρβάλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση