«Υπάρχουν θέματα που προωθούμε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας» δηλώνει ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Αναστάσιος   Καρασαββόγλου

Ο Διοικητής  του Νοσοκομείου κ.  Καρασαββόγλου συναντήθηκε με τον Υγειονομικό Περιφερειάρχη   κ. Πλωμαρίτη στην Ξάνθη  για το θέμα της λίστας χειρουργείου, μαζί με άλλους διοικητές Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας. Ο κ. Καρασαββόγλου έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Καταρχάς συζητήσαμε το θέμα της εφαρμογής της λίστας των χειρουργείων μια και ξεκινάμε τον Απρίλη ενώ εμείς εδώ στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουμε ολοκληρώσει τη διαβούλευση και την συζήτηση για το όλο θέμα.

Και έχουμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο εφαρμογής της λίστας χειρουργείων, πλαίσιο κοινά αποδεκτό από όλους και από την ιατρική και από την νοσηλευτική κοινότητα δηλαδή. Θα το τρέξουμε το σύστημα άμεσα και θα λειτουργήσει με όρους διαφάνειας για το ζήτημα των χειρουργείων των ασθενών.

Και όλα αυτά για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι τάχα κάποιος μπαίνει εμπρός  για να χειρουργηθεί επειδή ξέρει τον τάδε γιατρό ή επειδή κάτι άλλο έκανε. Γενικά πάμε σε μια διαδικασία γνωστή, θα μπορεί ο καθείς να βλέπει ακόμη και στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και να βλέπει τι έχει προγραμματισθεί. Όλο αυτό θα βελτιώσει και την εικόνα της αξιοπιστίας του νοσηλευτικού μας ιδρύματος».

ΧΡΟΝΟΣ

Πολλές φορές ο χρόνος ενός χειρουργείου είναι αυτός που ταλαιπωρεί το κοινό. Επ` αυτού τόνισε πως  «Εάν έρθει κάποιος να χειρουργηθεί στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας θα περιμένει ίσως και ένα χρόνο. Γιατί κανείς δεν πάει να χειρουργηθεί σε άλλα νοσοκομεία και η ζήτηση είναι μεγάλη. Όλοι εδώ θέλουν να χειρουργηθούν  και για αυτό και η ουρά είναι μεγάλη. Για αυτό και θέλουμε να στήσουμε δεύτερο χειρουργείο για να στηθεί και δεύτερο κρεβάτι για να μειωθεί η λίστα αναμονής. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και αυτή είναι η εξαίρεση. Κατά τα άλλα δεν έχουμε μεγάλες λίστες αναμονής».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Οργανισμό του Νοσοκομείου. «Από την πρώτη στιγμή η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου είχε πει ότι δεν θέλει να εφαρμόσει τον οργανισμό του Άδωνη Γεωργιάδη.  Δεν τον εφαρμόσαμε λοιπόν και διαμηνύσαμε στην κοινότητα εδώ του νοσοκομείου, ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας είναι να ανοίξει και να ξεκινήσει μια συζήτηση για νέους οργανισμούς νοσοκομείων. Αυτό ήδη γίνεται. Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας έχει τεθεί ένα κείμενο σε διαβούλευση και εμείς εδώ θα ανοίξουμε την κουβέντα για ένα νέο οργανισμό, προκειμένου να αποτυπώσουμε σ’ αυτόν το όραμα μας για το νοσοκομείο του αύριο.  Το νοσοκομείο των επόμενων 5-10 χρόνων, το νοσοκομείο που πρέπει να αναπτυχθεί, το νοσοκομείο που πρέπει να απογειωθεί, το νοσοκομείο που πρέπει –εν πολλοίς- να αποκτήσει το χαρακτήρα ενός Περιφερειακού νοσοκομείου.

Αυτή την κουβέντα –για την «Περιφερειακότητα» του νοσοκομείου δηλ.- εμείς την κάνουμε εδώ και μήνες. Το έχουμε συζητήσει εδώ και μήνες με τους βουλευτές, τους τρεις του ΣΥΡΙΖΑ,  θα το συζητήσουμε και με τον βουλευτή  κ. Παναγιωτόπουλο φυσικά, με τους λοιπούς πολιτικούς παράγοντες και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα ακούσματα και οι προτάσεις έχουν φτάσει και στο Υπουργείο Υγείας. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο του και δεν περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Σωματείου των Εργαζομένων για να το φέρουμε στο προσκήνιο.  Δεν θα κάνουμε κάτι για να το κάνουμε, αλλά για να αναπτύξουμε και άλλο το νοσοκομείο και τις μοναδικές κλινικές  που έχει (Νευροχειρουργική, κλπ) σε επίπεδο Περιφερειακών αναγκών. Χωρίς αυτό να σημαίνει αποδυνάμωση των διπλανών νοσοκομείων. Δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά».

ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι Θέλουμε να αναπτυχθεί το νοσοκομείο Καβάλας αλλά και τα διπλανά των όμορων νομών. Γιατί αν αυτό γίνει εις βάρος τους θα το βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας.  Άλλωστε στην πραγματικότητα σήμερα αυτόν τον ρόλο τον καλύπτει το νοσοκομείο της Καβάλας. Αυτό θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει».

Τελειώνοντας ο κ. Καρασαββόγλου, τόνισε τα εξής:  «Προχθές στην Ξάνθη  λήφθηκε μια πολιτική απόφαση που εντάσσει το νομό Καβάλας στις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, σε αντίθεση με ό,τι προέβλεπε ο σχετικός χάρτης που είχε εκδοθεί πριν από καιρό για το συγκεκριμένο θέμα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι δυο νέες μονάδες Υγείας θα δημιουργηθούν στην Καβάλα τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, με οικογενειακούς, γενικούς γιατρούς και όλο το  υπόλοιπο απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λειτουργία τους. Στο άμεσο μέλλον θα γίνει μια κουβέντα με τη δήμαρχο κ. Τσανάκα προκειμένου να βοηθήσει ο Δήμος Καβάλας να βρεθούν αυτοί οι δύο χώροι για την εγκατάσταση αυτών των νέων μονάδων Υγείας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση