«Υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα που πρέπει να ρυθμίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι»  δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου στη ΒΦΛ   Νίκος Βογιατζίδης

Τις τελευταίες ημέρες  διέρρευσε ότι στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων οι επαναπροσληφθέντες δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και κάθονται! Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης έκανε γενικές δηλώσεις για το καθεστώς εργασίας και λειτουργίας του εργοστασίου.

Όπως τόνισε αρχικά «Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει πρώτα να καταγραφούν μέσα στο υπουργείο Εργασίας και μετά να ακουστούν και δημόσια. Αυτό το οποίο έχει αναλάβει και την ευθύνη για την υλοποίηση του όλου προγράμματος και αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να τηρηθούν απόλυτα όλος ο σχεδιασμός και όλα όσα έχουν συμφωνηθεί! Υπάρχουν βέβαια ζητήματα τα οποία πρέπει να εξετασθούν και βάσει των οποίων δεν προχωρούν όλα όπως είχαν συμφωνηθεί. Και ο πρωθυπουργός στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κομοτηνής εξάλλου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης μας είχαν πει ότι η συμφωνία προβλέπει επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους, επιστροφή των οφειλομένων και αλλαγή σκυτάλης στην εταιρεία. Αυτό που έχει συμβεί σε σχέση με την ιδιοκτησία και αν υπάρχουν τυχόν αλλαγές, προσωπικά δεν το γνωρίζω. Όσο γιατί δεν επετράπη να περάσει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγας στη ΒΦΛ δεν το ξέρω.

Εμείς ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το ιδιοκτησιακό. Από την άλλη υπάρχουν μια σειρά από θέματα, τα οποία είναι εξειδικευμένα, οπότε δεν μπορούμε και εμείς εύκολα να γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάτι».

ΠΛΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Και πρόσθεσε ότι «Πρέπει να γίνει καταρχάς μια πλήρης καταγραφή στο υπουργείο Εργασίας, ενώ η διοίκηση είναι πλήρως ενημερωμένη για το τι συμβαίνει. Εμείς έχουμε κάνει συναντήσεις και είμαστε σε καλό κλίμα. Όμως έχουμε ζητήματα ανοικτά τα οποία ευελπιστούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν.

Από την άλλη, μπορεί να είχαμε χίλιους λόγους που θα μπορούσαν δυνητικά να μας χωρίσουν με τους εργαζόμενους που έμειναν μέσα, τώρα πλέον όμως ένα δυνατός λόγος είναι αυτό ς που μας ενώνει και δεν είναι άλλος από την εργασία μας!

Μελλούμενο όλων είναι η εργασία σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και με όρους που να σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Βέβαια μέχρι στιγμή δεν έχουμε πάρει όλοι τις θέσεις μας αλλά αυτό είναι θέμα που θα συζητήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *