«Υπάρχει μια ιδιάζουσα περίπτωση για την Καβάλα, ότι το καμπ είναι μέσα στον αστικό ιστό», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης

Σε διαρκή επικοινωνία είναι ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος με τον δήμαρχο Καβάλας κ.  Μουριάδη για το μεταναστευτικό. Η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα ζήτησε να έρθει ο κ. Μέτιος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερώσει το Σώμα. Διευκρινιστικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κ. Περιφερειάρχης είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον δήμαρχο Καβάλας. Ενημερώνεται και ενημερώνει όλους τους φορείς για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Ήδη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, όπου τόνισε εκκωφαντικά ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από αυτούς που έχει σήμερα. Στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, χωρίς να το γνωρίζει κανένας, δημιουργήθηκα 69 διαμερίσματα τα οποία θα φιλοξενήσουν περίπου 350-400 πρόσφυγες. Η Δράμα, απ’ ό,τι μας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, έχει «ταβάνι» όσον αφορά τον αριθμό προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει αλλά και αυτή θα συνεισφέρει αν χρειαστεί. Υπάρχει μια ιδιάζουσα περίπτωση για την Καβάλα που όλοι έχουμε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο καμπ είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Δεν γνωρίζω αν η Δράμα θέλει περισσότερους. Αν όντως μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους αυτό θα το δει ο Περιφερειάρχης.

Είναι ένα σημαντικό θέμα αυτό, όντως μας προβληματίζει και το έχουμε πει, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος. Έχει πει στον συνάδελφό του ότι εδώ στο Περιγιάλι υπάρχει μια ιδιάζουσα περίπτωση για την Καβάλα. Από ‘κει και πέρα αν κρίνει ο κ. Περιφερειάρχης ότι πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αν υπάρξει πρόσκληση, δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός του. Πάντως, προσωπικά σαν Αντιπεριφερειάρχης, δεν έχω ενημερωθεί από κανέναν να παραστώ σε οποιαδήποτε συνεδρίαση ή συνάντηση. Κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε συνάντηση και με τον δήμαρχο και με κάποιους συλλόγους αλλά εγώ δεν πήρα καμιά πρόσκληση».

ΤΟ 1/3

Για τα θέματα που πρέπει να μπουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είπε ότι «όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο και στην πρώτη συνεδρίαση για τον ορισμό του Προεδρείου αλλά και τον ορισμό της Οικονομικής Επιτροπής, ήμασταν από τα λίγα συμβούλια αλλά σε σχέση πάντα με τα Δημοτικά Συμβούλια που ορίστηκαν. Υπήρχε μια αντίθεση άποψη από τους συναδέλφους της παράταξης της «Περιφερειακής Σύνθεσης»  αλλά τελικά η απόφαση που πήρε το Προεδρείο μας εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Τη Δευτέρα είχαμε τον ορισμό των άλλων δύο Επιτροπών, της Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτήν που αφορά την αναπτυξιακή πολιτική. Κι εκεί, παρ’ όλο που υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και από τον κ. Τοψίδη και από τον κ. Κατσιμίγα, πέρασε τελικά η πρόταση του Περιφερειάρχη. Το λέω γιατί βλέπω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμα συζητάνε για τους ορισμούς των Επιτροπών και των μελών, των αντιπροέδρων και των προέδρων. Εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο τα ξεκαθαρίσαμε και επομένως ήδη λειτουργεί κανονικά η Οικονομική Επιτροπή και ήδη θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα και η Επιτροπή Ανάπτυξης όπως και η Επιτροπή Αγροτικού Τομέα.

Η αντιπολίτευση αντιδρά γιατί έπρεπε να συσταθούν διαφορετικά τα μέλη των επιτροπών αλλά αυτό έχει ξεκαθαριστεί από τις εγκυκλίους που έχει στείλει το υπουργείο Εσωτερικών κι επομένως το θέμα έχει ξεκαθαρίσει.

Όσον αφορά τα θέματα που έθιξε η Περιφερειακή Σύνθεση, είναι γνωστό, όπως το λένε και οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους, όταν φέρουν τα θέματα αυτά θέλει το 1/3 των περιφερειακών συμβούλων. Το 1/3 δεν το έχει η Περιφερειακή Σύνθεση. Θα έπρεπε να υπάρξει ένα κείμενο όπου θα υπήρχαν οι υπογραφές και της Περιφερειακής Σύνθεσης και των μελών της παράταξης του κ. Κατσιμίγα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *