«Υπάρχει καλό κλίμα και νομίζω θα βρούμε τη βέλτιστη λύση» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, για τη συνάντηση με την ΕΤΑΔ για το θέμα της ακτής Καλαμίτσας

Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης με τα στελέχη της ΕΤΑΔ για την πλαζ της Καλαμίτσας. Ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα του χρέους ενώ η ακτή πάση θυσία θα πρέπει να επιστρέψει στους λουόμενους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, τον καθηγητή κ. Πολύζο, και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που χειρίζονται το θέμα της Καλαμίτσας. Το βασικό από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι γνωρίστηκα πλέον με τους ανθρώπους που χειρίζονται το θέμα. Συμφωνήσαμε ότι το μεγάλο αγκάθι στη σχέση μας είναι το πρόστιμο του 1 εκ. που υπάρχει για τις αυθαίρετες κατασκευές μέσα στην Καλαμίτσα. Είπαμε τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί, διότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να σβήσει κανένα πρόστιμο, απαγορεύεται από τον νόμο. Υπάρχουν όμως οι διαδικασίες με τον νόμο περί αυθαιρέτων όπου αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί. Και είναι μία διαδικασία την οποία θα ακολουθήσουμε για να τακτοποιηθεί. Και από εκεί και πέρα, υπάρχει το ζήτημα της παραχώρησης της ακτής στο δήμο Καβάλας».

ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Τους έκανα γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας και η γενικά η Καβάλα δεν θα ανεχθεί μία αλλαγή δεδομένων, δηλαδή να δούμε ξαφνικά να ιδιωτικοποιείται όλη η πλαζ. Είναι κάτι που δεν θα το δεχθούμε, τους το εξήγησα ότι ανέκαθεν ήταν μία «λαϊκή» πλαζ, που δεν υπήρχε εισιτήριο για να μπει κάποιος μέσα. Κι επίσης ότι είναι μια παραλία που βρίσκεται στον ιστό της πόλης και δεν μπορεί να απομονωθεί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτό το κατάλαβαν και είπαμε ότι από ‘δω και πέρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις πώς θα γίνει η συνεργασία δήμου και ΕΤΑΔ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Είναι κάτι που έχει δρόμο. Για φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οτιδήποτε, εξάλλου στις 7 Ιουλίου υπάρχουν και οι εκλογές και αυτό που εξετάζουν αυτήν τη στιγμή είναι να κάνουν μία άμεση επέμβαση στην ακτή, δηλαδή να βάλουν έναν ναυαγοσώστη και να διορθώσουν κάποια πράγματα όπως τα αποδυτήρια. Αυτές ήταν οι επαφές που έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ελπίζω ότι θα συνεχιστούν έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως είναι η πλαζ αυτήν τη στιγμή είναι μια τριτοκοσμική εικόνα για την οποία πρέπει να ντρεπόμαστε. Θα πάρουν κάποια μέτρα για φέτος κι από ‘κει και πέρα ευελπιστώ ότι μέχρι την επόμενη περίοδο θα γίνει κάτι. Και για πρακτικούς λόγους πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Διότι είναι παλιές κατασκευές από μπετόν δίπλα στη θάλασσα κι αρχίζει αν αλλοιώνεται. Φαίνεται ο σιδερένιος οπλισμός, έχει διαβρωθεί από την σκουριά που υπάρχει και συνεπώς θα έχει και προβλήματα και στατικότητας αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Το καταλαβαίνουν κι αυτοί και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί από ‘δω και πέρα και ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά θα έχουν διορθωθεί τα πράγματα και θα έχουν πάρει το δρόμο τους προς όφελος των δημοτών της Καβάλας».

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Για το κλίμα και την πρόθεση των ανθρώπων της ΕΤΑΔ, είπε ότι «αυτό που κατάλαβα είναι ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα, έχουν κι αυτοί πρόβλημα στη διαχείριση της Καλαμίτσας και μάλιστα μου είπαν ότι δεν αφορά την Καβάλα, αφορά τη Θάσο, ότι την άλλη βδομάδα θα βγάλουν σε δημοπρασία και τον Ξενία στη Θάσο. Αυτό όμως δεν αφορά την Καβάλα. Είναι όμως κάτι που τους απασχολεί διότι δεν παύει να έχουν και ένα πρόστιμο, μια περιοχή με αυθαιρεσίες. Υπάρχει, όμως καλό κλίμα και νομίζω θα βρούμε τη βέλτιστη λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *