Υπάρχει καλός συντονισμός των αρμοδίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όπως τονίζει ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου, ενώ και τα τελευταία δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.   Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Πράγματι καλά νέα δεν έχω.  Καλά νέα θα έχω όταν τελειώσει αυτή η ιστορία που σίγουρα θα αργήσει να τελειώσει. Βέβαια δεν είναι τίποτε το ίδιο. Ακόμη και τα μέτρα θα αρχίσουν να αίρονται αν βέβαια αρχίσουμε να πηγαίνουμε καλά.

 Δεν θα τελειώσουμε από την μια ημέρα στην άλλη.  Δεν σημαίνει ότι σε 2-3 εβδομάδες ή αρχές Μαΐου θα τελειώσουν όλα. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Θα υπάρχουν πάλι μέτρα όσον αφορά τις εισόδους από το εξωτερικό ή τα μέτρα υγιεινής που θα μείνουν. Το μένουμε σπίτι δεν μπορεί να τραβήξει χρόνια, αυτό είναι για να κρατήσει την αθρόα εξάπλωση».

 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Η Καβάλα έχει ένα κρούσμα, από τη στιγμή που μια οικογένεια είχε θέμα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν καταγραφεί. Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ένας νομός με 160 χιλιάδες κατοίκους έχει μόνο ένα κρούσμα, σε μια οικογένεια.  Και ναι, πράγματι και ο καθηγητής  κ.  Τσόδρας μας λέει ότι υπάρχουν  κρούσματα που δεν τα γνωρίζουμε. Απλά όταν δεν έχεις επιβεβαιωμένα δεν έχεις και κρυφά από πίσω. Απλά μιλάμε για ένα καλό δείγμα. Προφανώς θα έχουμε και άλλα κρούσματα, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Σκοπός είναι να μην υπάρχουν νέα κρούσματα. Τα μέτρα αποδίδουν και αν είχαμε κλείσει τα σύνορα και δεν έμπαιναν από Τουρκία ή από αλλού θα ήμασταν πολύ καλύτερα».

 ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν πολύ καλό συντονισμό των αρμοδίων. «Μιλάμε καθημερινά όλοι. Οι Δήμαρχοι, το Νοσοκομείο, η Αστυνομία και έχουμε έναν πάρα πολύ καλό συντονισμό και μια άψογη συνεργασία.

 Τώρα, τα τεστ στο Νοσοκομείο για τον κορωνοϊό θα γίνονται σύντομα. Το είπε και ο Διοικητής κ. Κλειτσιώτης μια και τώρα γίνονται δοκιμές. Όλο αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ διότι υπάρχουν περιπτώσεις που θέλεις να έχεις άμεσο αποτέλεσμα. Ένα πλοίο, μια δομή πρέπει να δώσουν άμεσα αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να περιμένεις μέρες, ενώ στο Νοσοκομείο θα έχεις άμεσα αποτελέσματα.

 Όσο για το διοικητήριο, δεν μπαίνει ο καθείς μέσα. Πήραμε άμεσα αυστηρά μέτρα, κάναμε γκισέ με υπάλληλο για τις εργασίες του ΕΟΠΠΥ. Στη Διεύθυνση Υγείας δουλεύουν όλοι οι υπάλληλοι αλλά στις άλλες υπηρεσίες εργάζονται εκ περιτροπής.

 Εξάλλου ό,τι προβλήματα μας αναφέρουν, όπως η δομή μεταναστών, τα συσκευαστήρια σπαραγγιών, τα γηροκομεία, τα σούπερ μάρκετ δέχθηκαν την επίσκεψη μας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *