ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Υπάρχει ανοιχτό ζήτημα μόνο για τις ειδικές άδειες του 2017», δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Καρασαββόγλου

Εξώδικο κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας στον Διοικητή του Νοσοκομείου για το θέμα των ειδικών αδειών των εργαζομένων. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη οι άδειες αυτές δεν δόθηκαν και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι άδειες. Από πλευράς του ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου σε δηλώσεις του έδωσε εξηγήσεις  για το όλο θέμα από την δική του σκοπιά.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η άποψή μου είναι ότι διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί. Έχει θεσμοθετηθεί εδώ και καιρό και δίνεται, ένα ιδιαίτερο είδος άδειας για εργαζόμενους σε ειδικά τμήματα. Ένα τέτοιο είναι το ογκολογικό. Αυτή η ειδική άδεια επεκτάθηκε με νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων. Εμείς ως διοίκηση χορηγήσαμε αυτήν την άδεια στις επιπρόσθετες κατηγορίες εργαζομένων το 2018. Χορηγείται για το 2019 και απλά υπάρχει μία δυσκολία στην ερμηνεία του νόμου για το αν και κατά πόσο αυτήν την ειδική άδεια τη δικαιούνται οι εργαζόμενοι και για το 2017. Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία τα οποία έχουν ερμηνεύσει το νόμο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε χορήγησαν την άδεια των 10 ημερών και για το 2017 αλλά υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που ερμήνευσαν το νόμο διαφορετικά και δεν την έδωσαν.

Εμείς μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, απευθυνθήκαμε στην υγειονομική περιφέρεια αρμοδίως και υπηρεσιακώς καθώς επίσης και στο υπουργείο, προκειμένου να μας πουν αυτοί και να ξέρουμε τι να κάνουμε. Το κάναμε με απόφαση του Δ.Σ. κι αποφάσισε επίσης ομόφωνα, αν δεν υπάρχει απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, να ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου. Υλοποιήσαμε την απόφαση του Δ.Σ. και απευθυνθήκαμε στο νομικό μας σύμβουλο προκειμένου να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Και είμαστε σε αναμονή. Το θέμα θα ξανάρθει στο Δ.Σ. και ό,τι μας πει ο νομικός σύμβουλος μάλλον αυτό θα κάνουμε. Άρα δεν ισχύει ότι δεν χορηγήσαμε την άδεια. Φυσικά το κάναμε για το 2018, φυσικά το κάνουμε για το 2019, απλά υπάρχει ένα ανοιχτό ζήτημα για το 2017. Και είμαστε σε αναμονή».

ΕΞΩΔΙΚΟ

Για το ότι δεν αναφέρει το εξώδικο για το έτος 2017, είπε ότι «δεν τα λέει καλά ούτε το εξώδικο, ούτε η κα. πρόεδρος. Πρόκειται για το 2017. Εμείς χορηγήσαμε τις άδειες του 2018, χορηγούμε για το 2019 και το ερώτημα είναι αν τις δικαιούνται και για το 2017. Θα στείλουμε ένα κείμενο στην κ. πρόεδρο που της λέμε ότι εφαρμόζουμε την απόφαση του Δ.Σ.».

Για τις 17 θέσεις διοικητών νοσοκομείων της 4ης υγειονομικής περιφέρειας , υπάρχουν 240 υποψήφιοι και πάνω σ’ αυτό σχολίασε «μεγάλος αριθμός, λοιπόν. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση σ’ αυτά τα ζητήματα. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα, διότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος και η σύγκριση μεταξύ των υποψηφίων για να επιλεγεί ο καλύτερος είναι κάτι θετικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *